Ali İsmail anılacak

Eskişehir´deki Gezi Parkı protestolarında dövülerek öldürülen Hataylı üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 4. yılında anılacak.

10.07.2017 10:41:44 0
Ali İsmail anılacak

 

Ali İsmail´in düşlerini hayata geçirmek amacıyla ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen anma töreni, 10 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00´de Ali İsmail´in Ekinci Mezarlığındaki kabir ziyareti ile başlayacak. Saat 20.00´da da Sümerler Amfi Tiyatro´da anma etkinliği gerçekleşecek.
Ali İsmail Korkmaz adına düzenlenecek ve katılımın ücretsiz olduğu Anma Gecesi´nde İskenderunlu caz sanatçısı Jehan Barbur, Grup Abdal, ALİKEV Müzik Topluluğu Sümerler Amfi Tiyatro´da sahne alacak. Ayrıca Ali İsmail´in yeğeni Tuana ve Sanatorium Müzik ve Bale Akademisi öğrencileri bir bale gösterisi yapacak. Anma öncesindeyse ALİKEV Fotoğrafçılık Kulübü´nün fotoğraf sergisi açılacak.

Düşleri ALİKEV´le yaşam buluyor
Adına kurulan vakfın internet sitesinde Ali İsmail Korkmaz hakkında şu bilgilere yer verildi: Henüz 17 yaşındayken “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış olan Ali İsmail Korkmaz, arkadaşlarıyla örgütlenerek yaşlılar, öğrenciler, engelliler ve çevre için birçok gönüllü proje gerçekleştirmişti. Ali İsmail´in 19 yaşında hayattan koparılmasının ardından, ailesi Ali İsmail´in hayallerini, “düşlerindeki özgür dünya”yı, bir miras olarak devralarak Ali İsmail Korkmaz Vakfı´nı kurdu. Üçüncü yılını dolduran ALİKEV, destekçi ve gönüllüleri ile birlikte Ali İsmail Korkmaz´ın düşlerini hayata geçirmek amacıyla yoluna devam ediyor.

Evine dönerken dövülmüştü
Üniversite öğrencisi iken Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013´te Eskişehir´de evine dönerken dövüldü, 38 gün sonra yaşamını yitirdi. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirildi, silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri de ortaya çıkarıldı. Korkmaz´ı dövdükleri belirlenen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklandı. Olay yerinde bulunan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan´a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut´a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever´e 6´şar yıl 8´er ay, Ebubekir Harlar´a 3 yıl 4 ay hapis cezası verirken polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etti. İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar´a verilen hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin´in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı. Yeniden yapılan yargılamada Engin´e 7 ay 15 gün, Harlar´a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.


Anahtar Kelimeler: İsmail anılacak

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29