Ali İsmail için ´Barış Koşu´su

Eskişehir´deki Gezi parkı protestolarında yaşamını yitiren Antakyalı üniversite öğrencisi Ali İsmal Korkmaz´ın (19) anısına, doğum günü olan 18 Mart´ta, Hatay´da Barış Koşusu düzenlenecek.

SPOR 14.03.2018 10:27:03 0
Ali İsmail için ´Barış Koşu´su

 

Akın Bodur/İskenderun
Ailesinin, oğullarının ismini yaşatmak için kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek Hatay Barış Koşusu, 18 Mart Pazar günü Antakya´da yapılacak. Ali İsmail´in doğum günü için 17 Mart Cumartesi günü saat 20.00´da da gece düzenlenecek. Antakya Meclis Kültür Merkezi´nde yapılacak Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesinde, Leman Sam da sahne alacak.

´Onun ismi bizden fazla yaşayacak´
Ali İsmail´in babası Şahap da, oğullarını her türlü şekilde yaşatmak istediklerini, Barış Koşusunun da bunlardan biri olduğunu söyledi. Şahap Korkmaz, 'Al İsmail için Barış Koşusu olacak. Biz zaten barışı istiyoruz. hem Ali İsmail, hem de barış için koşacağız. Aile olarak, küçük-büyük, torundan nine-dedelere kadar tüm aile katılacağız. Bu etkinlik umarım bir ses getirir ve onu katledenler de utanır. Ben onların utanmasını istiyorum. Biz de hiç susmayacağız ve hep sesimizi, Ali İsmail´in sesini, hayallerini, düşüncelerini yükselteceğiz' dedi. Oğlunun, kalp ameliyatı sonrası hekimlerin yasaklamasına rağmen, top oynayıp, spor yaptığını da belirten baba Korkmaz, şunları söyledi: 'O, etrafına hep örnek oldu. Bize de örnek oldu. Biz ondan çok şey öğrendik. ve ondan sonra birçok şeyi daha iyi anladık. Şimdi onun tamamlayamadığı, yapamadığı düşüncelerini, hayallerini biz yerine getireceğiz. hayatta kaldıkça onu yaşatacağız, sesini duyuracağız. Ve inanıyorum ki, o, ismiyle bizden daha fazla yaşayacak.'

'Onu hayatın her alanında yaşatmak istiyoruz'
Ali İsmail Korkmaz´ın abisi Gürkan Korkmaz, vakıf ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Hatay Barış Koşusu´nun, Defne Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da desteklendiğini söyledi. Bu yıl ilk kez düzenlenecek Hatay Barış Koşusu´nun 10 ve 21 kilometrelik parkurları ile 4 kilometrelik Halk Koşusunun bulunduğu da ifade eden Gürkan Korkmaz, maraton koşularına yapılan başvuru sayısının 200´e, halk koşusunun da 300 dolayına ulaştığını ifade etti.

´Bu yıl sporla anacağız´
Annesi Emel ve babası Şahap´ın da arasında bulunduğu Korkmaz ailesinin tüm fertleriyle koşuya katılacağını anlatan Ali İsmail´in abisi Korkmaz, koşuya aydın, gazeteci ve sanatçıların da davet edildiğini söyledi.
ALİKEV YK üyesi de olan abi Korkmaz, 'Ali İsmail´i, hayatın her alanında yaşatmak istiyoruz. O´nu, hayata, umuda dair her alanda yaşatmak istiyoruz ve çaba sarfediyoruz. Eğitim, kültür, sanat vs. Bunlardan biri de spor. ALİKEV olarak, özellikle annem Emel Korkmaz, bir süredir koşularına katılıyoruz ve bu alanda ciddi bir kitleye ulaştık. Bu vesileyle Ali İsmail´i bu yıl spor alanında anmayı amaçladık. Ali İsmail´i, doğum gününde, birlikte anılan sporla anmak istedik. Amaç, yarış değil, barış. Barış için koşacağız. Ali İsmail´in düşleri için koşacağız' dedi.

Koşunun parkuru, tarihsel doku arasında
Antakya Parkı´ndan başlayıp, tarihin izlerini taşıyan sokak ve ´dünyada ışıklandırılan ilk cadde´ olan Kurtuluş Caddesinde sürecek olan koşu, Asi Nehri´nden Habib-i Neccar´a uzanan parkurda gerçekleştirilecek. Korkmaz, maraton ve halk koşusuna 500´e yakın başvurunun olduğu ve bunların büyük çoğunluğunun Antakya dışından yaptığını kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00