Ali Mutlu: Bölge hayvan mezarlığına dönüşecek

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan İskenderun Belediye Meclisi´nde İskenderun Limanı üzerinden tahliye edilen büyükbaş hayvan sevkiyatı tepkisi gündem oluşturdu. CHP Meclis Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, İskenderun ve

İSKENDERUN 1.10.2020 20:44:07 0
Ali Mutlu: Bölge hayvan mezarlığına dönüşecek

Saygı duruşu ile başlayan oturumda gündem dışı konuşmasında Pazar günü İskenderun´da olması beklenen Nada Angus gemisi, angus sevkiyatının kentte yarattığı rahatsızlığı dile getiren Ali Mutlu, bölgenin hayvan çöplüğüne dönüşmesini istemediklerini, Başkan Fatih Tosyalı´nın bu konudaki girişimlerine destek vereceklerini belirtti. Mutlu, İskenderun´da tahliye edilmek üzere yola çıkan NADA gemisi ve canlıhayvan sevkiyatıyla ilgili Zülal Kalkandelen´in Cumhuriyet Gazetesi´nde yeralan yazısını paylaşarak, “Bu kadar sahipsiz bir memleket olmamalı. 2018´den beri gelen angustalrdan bu kentin çektiğini hepimiz biliyoruz ve yaşıyoruz. İçleracısı, sahipsiz bir memleket. Daha önce başka limanlar kabul etmeyince İskenderun´a yönlendirildi. Bu yetmezmiş gibi güzide kentimiz Erzin´in de başı belada. Hayvancılık İhtisas Serbest Bölgesi 25 bin nektarlık alana kurulacak. İskenderun limanı, o beklediğimiz katma değeri İskenderun´a yapmayacak. Çünkü buraya gelecek anguslarla bölge hayvan çöplüğüne dönecek, İskenderun limanı artık bu canlı hayvanları indirip bindirecek” diye konuştu.

Caddeye Şehit Selim Vurdal adı oybirliğiyle

CHP´li Meclis Üyesi Murat Kayış, Ziraat Bahçesi´nin akıbetini de sorduğu oturumda verdiği önerge ile Karayılan mahallesi Köprü caddesinin adının Şehit Uzman Çavuş Selim Vurdal olarak değiştirilmesini talep etti. Gündeme alınan önerge yine oybirliğiyle kabul edildi. Şehidin adının caddeye verilmesi Büyükşehir Belediyesi meclisindeki oylamanın ardından kesinleşmiş olacak.
Meclis üyesi Murat Kayış, önergesinin kabulünün ardından şunları kaydetti: 'Karayılan mahallesi köprü caddesinin adı artık Şehit Uzman Çavuş Selim Vurdal caddesi oldu. Bugün toplanan İskenderun belediye meclisine vermiş olduğum önerge sonrasında şehidimizin adı artık kalbimizde yaşadığı gibi mahallemizin caddesinde yaşayacak. Önergeme katkı veren Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanım ve Meclis grubuma, belediye başkanımız sayın Fatih Tosyalı´ya, Ak Parti Meclis üyelerine, Milliyetçi hareket partisi Meclis üyelerine ve Demokrat parti Meclis üyesine çok teşekkür ederim. Şehidim bizler sana minnettarız. Ruhun şad olsun.”

Hangi maddeler görüşüldü?

1-Belediyemizin 2021 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.
2-3, 4, 5 Nolu ile Millet Parkı Sosyal Tesislerinde satılan ürünlerin, maliyetleri satış rakamlarının üzerine çıkmış olup, söz konusu ürünlerin güncellenmesi talebi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile kabul edildi.
3-Zabıta personellerine 2021 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
4-Azganlık Mıntıkası 947, 948, 949 nolu parsellerin önünde yer alan alana ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.
5-1. Mıntıka 2700 ada 3, 4, 5 parsel ve Şekere Mıntıkası 1451 ada 5 nolu parsele yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.
6-1. Mıntıka 1876, 1801, 1954, 554 parsellere yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.
7-Belediyemizin 2021 Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
8-Belediyemizin 2021 Yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler Tarifesinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.
9-İskenderun Karayılan Mahallesinde bulunan ulusal veri tabanında köprü caddesi olarak kayıtlı olan caddesinin adının değiştirilerek Şehit Uzman Çavuş Selim Vurdal´ın adının verilmesi büyükşehir belediye meclisine teklifi için karar alınması ile meclise verilen teklif oy birliği ile kabul edildi.
10-Komşu ilçelerden talep gelmesi durumda istenen yol çalışmalarını yapmak üzere yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerinin elverdiği ölçüde yetki verilmesi konusu ile ilgili gündem dışı teklif oy birliği ile kabul edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00