Ali Mutlu, aday adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nden İskenderun Belediye başkan aday adayı olacağını açıklayan mali müşavir Ali Mutlu, İskenderun’da belediyenin gelirleri ile kendi kendine yetebilecek konumda olduğunu söyledi.

SİYASET 2.12.2023 18:29:00 0
Ali Mutlu, aday adaylığını açıkladı

Kentteki gazetecilerle kahvaltıda buluşan belediye başkan aday adayı Mutlu, partisinin gençlik kollarından atıldığı siyasette il ve ilçe yöneticiliği, disiplin kurulu üyeliği, Iskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi üyelikleri ile yerel yönetimlerin çeşitli komisyonlarında görev yaptığını anlattı.

Belediye başkan adaylarının belediyeciliği ve belediyeyi bilmesi gerektiğini belediyeyi tanımadan, bilmeden hiçbir şeyin üretilmeyeceğini ifade eden Mutlu, “Fatih Bey’in yerine talibim” dedi. Belediyecilikte 10 yıllık tecrübesi olduğunu belirten Ali Mutlu, İskenderun’u toplumun her kesimiyle birlikte yönetmek istediğini söyledi.

10 YILIMIZ HEBA OLDU

Mutlu, “İskenderun’un sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi için bu göreve talibim. Kentte yerel ve genel hükümet aynı partiden ama İskenderun on yıldır hizmet alamadı. 10 yılımız heba oldu. Yarın ‘İskenderun‘a şu eserler yapıldı’ diyecek hiçbir çalışma yapılmamıştır” diye konuştu.

PROJE ALANI DİYE GÖSTERDİĞİ YERLERİ SATTI

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı‘nın seçim öncesi sıraladığı projeleri anımsatan ve bunların çoğunu yapamadığını belirten Ali Mutlu, onun yapamadığı projeler arasında 'yaşlılar için sosyal hayat merkezi, plajlar, kültür sokağı, kadın etkinlikleri merkezi ve su kayağı projesi'ni de sıraladı. Tosyalı’nın seçim öncesi proje alanı diye gösterdiği yerleri sattığını, belediyenin borçları karşılığında hazineye devrettiğini anlatan Mutlu, şöyle konuştu: “Kentin 80-90 yıllık birikimlerini beş yıl içerisinde çarçur etmeye çalıştılar, ama ortada dişe dokunur bir proje yok. Oysa İskenderun‘un bütçesi az değil. İskenderun, bir bütün olarak kendi kendine yetebilecek kent. Yeter ki kaynaklar doğru kullanılsın.”

TEPE MAHALLELERİNE BIRAKSANIZ DÖNEMEZLER

Kent ve belediye yönetimine talip olan aday adaylarının bazılarının tepe mahallelerine bırakılması halinde merkeze dönemeyeceklerini savunan Mutlu, “Çünkü, kenti tanımıyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Mutlu, İskenderun sevdalısı olmayı, kenti cazibe merkezine kavuşturmayı ve üniversite öğrencileri için öğrenci yurdu açmayı önemsediğini de söyledi.


Anahtar Kelimeler: Mutlu adaylığını açıkladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19