Alım gücünün yükseltilmesine imza

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesinin kampanyası

İSKENDERUN 25.01.2023 15:30:00 0
Alım gücünün yükseltilmesine imza

Akın Bodur/İskenderun
Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi, emeklinen alım gücünün yükseltilmesi amacıyla başlattığı imza kampanyasında topladığı imzaları TBMM Başkanlığına gönderecek. İskenderun'daki Sağlıklı Yaşam parkı önünde önceki gün başlatılan imza kampanyası, yarın ve ertesi gün de Boyacılar Parkı olarak bilinen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'nda sürecek.

Kampanya, günde 4 saat imzaya açık

Genel merkezinin başlattığı imza kampanyasını kentte sürdüren Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi, kampanyada toplanan imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına gönderileceğini belirtti. "Mutfakta yangın var; Emektiyiz haklıyız, kazanacağız" yazılı dövizlerin bulunduğu imza standları hata için saat 12.00 ile 16.00 arasında imzaya açık olacak.

Emekliler, İntibak Yasasının çıkarılmasını istedi

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesinin başlattığı imza kampanyasının üst yazısında şu açıklamaya yer verildi: "Ülkemizde özelliklede son zamanlarda yaşanan ekonomik krizden kaynaklı olarak emeklilerin alım gücü çok büyük oranda düşmüştür. Temel ihtiyaç maddelerini bile almakta zorlanır hale gelmiştir. 2023 bütçesi de taleplerimizi karşılamamıştır. Aksine, durumumuzu daha da kötü hale getirecek biçimde kabul edilmiştir. Bu durum bizler için taşınamaz hale gelmiştir. Bu nedenle biz aşağıda imzası olanlar, acil olarak taleplerimiz in karşılanması için, TB?MM'den; Maaşlarımıza insanca yaşanacak bir şekilde ek zam yapılmasını, sağlık ve ilaç ihtiyaçlarımızın katkı payı kesilmeden karşılanmasını, yılda dört kez en az asgari ücret tutarında ek ödeme yapılmasını, emeklilerin sendikal haklarının yasal güvenceye alınmasını, İntibak Yasasının derhal çıkartılmasını, EYT'lilerin sorunlarının çözülerek bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz."


Anahtar Kelimeler: gücünün yükseltilmesine

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19