Alparslan ve Burcu Yılmaz okurlarıyla buluştu

Kitap Otağı, Arsuz Belediyesi tarafından organize edilen Hediyelik Eşya ve Kitap Fuarı´nda 6.sını düzenlediği Kitap Otağı İmza Günleri´nde bu hafta Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Alparslan ve yayınlanmış 5 kitabı bulunan Burcu Yılmaz?

29.08.2017 10:45:06 0
Alparslan ve Burcu Yılmaz okurlarıyla buluştu

 

Etkinliğin ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Aşir Alkaç, sahaf olarak amaçlarının ‘cahillikle mücadele´ olduğunu ve bunun yolunun kitap okumaktan geçtiğine inandıklarını vurguladı.
'Kitap okumak tahmin bile edemeyeceğimiz duyguları keşfe çıkmaktır' diyen, imza günü etkinliklerinin mutluluk verdiği belirten Burcu Yılmaz da fuarın renkli yanının kitap etkinliklerinin oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, “Bir yazar için en büyük gerçek okurlarıdır. Okurlarımızla birlikte olabilme ve onlarla sohbet edebilme imkanını bizlere sunan Aşir Alkaç´a ve samimiyetleriyle, güleryüzleriyle bizlere eşlik eden güzel çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki başlattıkları bu yenilik her sene bir adım daha büyüyecek” dedi.
Kişisel gelişim uzmanı Ahmet Alpaslan da Arsuz´daki etkinliğin hem şair, yazar ve uzmanları okurlarıyla tanıştırdığını hem de kitap okuma alışkanlığının kazanılmasına yardımcı olduğunu söyledi. Alparslan, “Ülkemizde televizyon izlenme süresi 5 saat ile rekor düzeye ulaşırken, günlük kitap okuma süremiz 13 saniyedir. Altı dakikalık okuma eylemi beynin ön frontal bölgesini kanlandırırken, dikkat, anlama ve muhakeme becerilerini güçlendirerek bireylerin başarısına önemli katkıda bulunmaktadır. Yavuz Sultan Selim´ in şehzadelik zamanında 8 saat okuma süresi ve Mısır seferi sırasında develer dolusu kitabi yanından ayırmadığı, Mustafa Kemal Paşa´nın hayatı boyunca 3937 kitap okuduğu göz önüne alındığında, başarı yolundaki en önemli alışkanlık kitap okumaktır. Günümüz gençleri üst öğrenim sınavlarında paragraf sorularında ciddi sorunlar yaşıyor. Ayrıca uzun süre televizyon, tablet, bilgisayar gibi görsellere maruz kalan gençlerde dikkat eksikliği ve teknoloji bağımlılığı oluşmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23