Altılı masadan ortak Cumhuriyet açıklaması

Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, Cumhuriyetin demokrasi ile işlenmesi gerektiğini belirtti.

SİYASET 28.10.2022 18:14:00 0
Altılı masadan ortak Cumhuriyet açıklaması

İskenderun/SES
SP'li Çelik, "Zira bir ülkede Cumhuriyet, demokrasi ile işlemediği müddetçe, o ülke medeni dünya seviyeli ülkeler arasında yerini bulamakta, ancak üçüncü dünya ülkesi örnekleri ile gözümüzün önünde canlanmaktadı" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini Millet İttifakı ve Altılı Masa çalışması kapsamında düzenlemeyi uygun bulduklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhuriyeti demokrasi ile taç landırmalıyız" teması üzerine geliştirdiklerini SP İskenderun İlçe Başkanı Çelik, "Meselemiz sistem meselesidir, şahıs meselesi değil. Şahıslar fanidir, sistemlerse kalıcı ve günün şartlarına göre değişebilirdir. şahıslara bina edilen veya edilmeye çalışılar sistem, yıkılmaya, bozulmaya, dejenerasyona ve her türlü muhasamaya açıktır" diye konuştu. 

Mllet İttifakı' bileşenleri CHP, İYİ Parti, SP, DP, GP ve Deva Partisi adına ortak açıklama yapan ve Cumhuriyetin demokrasi ile işlenmesi gerektiğini anlatan SP'li Çelik, şöyle sürdürdü: "Zira bir ülkede Cumhuriyet, demokrasi ile işlemediği müddetçe, o ülke medeni dünya seviyeli ülkeler arasında yerini bulamakta, ancak üçüncü dünya ülkesi, dikta rejimi, tek adamcılık, istibdat, baskıcı, şeffaf olmayan, hesap verilebilirliği söz konusu olmayan, insan haklarından, adaletten, eşitlikten, basın özgürlüğünden uzak bir devlet özelliği taşıyacağı, örnekleri ile gözümüzün önünde canlanmaktadır. Bu gün ülkeleri saymaksızın işte Afrika kıtası, Ortadoğu ülkeleri bu örneklerle doludur. Demokrasi, parlamenter sistemin özgür iradeyle hakimiyeti, milletin taleplerini mecliste makes bulmasıdır. Fikir özgürlüğü, serbest müzakere, millet iradesinin yansımasıdır. haktır, adalettir, meşverettir, eşitlik, şeffaflık, özgürlük kardeşlik, vatandaşlık, birlikte yaşama sevincidir. Taçlanalım, taçlandıralım dediğimiz mevzu budur. Yasama, yürütme ve yargının kanunlarla düzenlenmesi, sınırlarının ve görevlerinin belirlenmesidir. Şahsa endeksli bir sistem olmamasıdır. Bunun dışındaki yol; Tek adamcılıktır, meclisin adeta yok sayılması, işlevsizliğidir. İstibdattır, şefliktir, baskıdır, benim dediğimdir. Bu sistemde Hak'tan, adaletten, meşveretten, eşitlikten, şeffaflıktan, hesap verilebilirlikten bahsetmek mümkün değildir."

Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik'in, 15 Temmuz Demokrasi Parkında Millet İttifakı adına okuduğu ortak açıklamaya, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve Demokrat Parti İskenderun İlçe Başkanı Bilal Karaosman katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19