Altınözü´nde 19 mahalleye ´temiz su´

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hanyolu-Çetenli Grup İçmesuyu projesiyle Altınözü´nün temiz suya kavuştuğunu bildirdi.

8.09.2017 12:19:46 0
Altınözü´nde 19 mahalleye ´temiz su´

Projenin 7 milyon 214 bin 465 liraya malolduğunu ifade eden HATSU, yazılı açıklamasında, Çetenli Grup İçmesuyu İnşaatı ve 5 milyon 933 bin 480 TL olan Hanyolu Grup İçmesuyu İnşaatı kapsamında yapılan 9 yeni içmesuyu deposu ve döşenen 110 bin 775 metre yeni içmesuyu hattı ile 19 mahalle tarafından kullanılacağını kaydetti.

Altınözü´nün Sivrikavak Mahalle Muhtarı Süheyil Dağlı, Hanyolu projesiyle musluklardan 24 saat içmesuyunun aktığını ifade ederek, “Su hayattır, şimdi hayatı bulduk. Çok sevinçliyiz ve mahalledeki insanlarımızın yüzü gülmeye başladı” değerlendirmesini yaptı. Yazılı açıklamaya göre, mahalle sakinlerinden Selahattin Yeşil de, eskiden çok su sıkıntısı çektiklerini fakat, proje ile temiz ve güçlü suya kavuştuklarını isöyledi. Necati Dağlı adlı yurttaş ise, hasret kaldıkları içmesuyuna yıllar sonra HBB sayesinde kavuştuklarını ifade etti. Günvuran Mahalle Muhtarı Ahmet Aslan da, Hanyolu projesi ile önceki yıllara göre içmesularının musluklardan artık daha güçlü ve sağlıklı aktığına kaydetti. Mahallenin eski muhtarı Ali Şimşek ise, “Suyumuzu daha önce yıllarca tankerle taşıyorduk. Doğru dürüst suyumuz gelmiyordu. Şu an Hanyolu projesiyle suyumuz çok güzel gelmeye başladı. Artık suyumuz 24 saat bol akıyor, artık sıkıntımız kalmadı' diye konuştu. Sarıbük Mahalle Muhtarı Ahmet Keser de, mahalle sakinlerinin sağlıklı içmesuyuna kavuştuğunu belirtti.
Seferli Mahalle Muhtarı Mehmet Karagön ise, büyükşehir kurulduktan sonra şebekelerinin yenilendiğini, suyunun güçlenip, temiz akmaya başladığını ifade etti.
Avuttepe Mahalle Muhtarı Salim İdo Aslan da, su sıkıntılarının giderilmesi için HATSU´ya başvurduklarını ifade ederek, “Şu anda suyumuz 24 saat akmakta ve sıkıntımız hiç yok diyebilirim” dedi. Tokdemir Mahalle Muhtarı İsmail Tan da, HATSU´nun yaptığı çalışmalarla temiz, güçlü ve sağlıklı içmesuyuna kavuştuklarını ve sıkıntılarının kalmadığını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Altınözü mahalleye temiz

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00