'Altyapı, medeniyet demektir'

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, ilin geleceği için birçok büyük projenin hayata geçirildiğini ve bundan sonra da yapılacak çok iş olduğunu belirtti.

SİYASET 14.03.2019 10:40:32 0

Antakya/SES

 Savaş, “Altyapı demek, medeniyet demektir. Medeniyet olmadan bir toplum ileri gidemez. Antakya belediye başkanlığında, Yavuz Sultan Selim caddesinde araçla 100 km süratle gidilebilecek bir yağmursuyu hattı yaptım. Aynı kanalı Saray caddesi mevkiinde yaptım. Bütün kanalizasyonları o zaman bitirdim. Yani birinci belediye başkanlığı dönemimde hiç lükse kaçmadım, parayı çarçur etmedim alt yapıya yatırdım yani gelecek adına yatırım yaptım. Şimdi içme suyu şebekesi döşüyoruz. İçme suyu borularını değiştiriyoruz. Boruların içinde kurşun, bakır, demir ve asbest var. Bunlar insanların sinir sistemini ve böbrekleri mahvediyor. Asbest kansere neden oluyor. Ben bu şehrin belediye başkanıyım ve ben çocuklarımızın sağlığını ve geleceğini düşünmek zorundayım. Yaşlıları düşünmek zorundayım. Hijyeni düşünmek zorundayım” açıklamasını yaptı.
HATSU tarafından yapılan projeleri anlatan Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Toplam 28 içme suyu deposu, sekiz tane arıtma tesisi yaptık. Bu arıtma tesislerinin içinde dünyanın 5. Avrupa´nın 2. Türkiye´nin birinci Membranlı Arıtma Tesisi de var. Sadece Membranlı Atıksu Arıtma Tesisinin maliyeti 63 milyon. Bu arıtma tesisini Asi´yi kurtarmak amacıyla yaptık. Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi yaptık maliyeti 7 milyon lira,, Erzin Atıksu Arıtma Tesisi yaptık maliyeti 8 milyon lira, Reyhanlıa Atıksu Arıtma Tesisi yaptık maliyeti 11,5 milyon lira, Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi yaptık maliyeti 7.5milyon lira, Samandağ´ına yaptık maliyeti 10,5 milyon lira, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi yaptık maliyeti 16,5 milyon lira, İskenderun Denizciler Atıksu Arıtma Tesisini maliyeti 9.5milyon lira. İçme suyu sondaj kuyuları açtık. Toplam 215 içme suyu sondaj kuyusu açtık, 1.025 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 1.993 kilometrelik içme suyu şebekesi döşedik.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23