Altyapı ve deprem konutları için Başkan Savaş yetkilendirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı Temmuz ayı meclis toplantısı HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya yönetiminde Arsuz ilçesinde gerçekleştirildi.

HATAY 13.07.2023 23:39:00 0
Altyapı ve deprem konutları için Başkan Savaş yetkilendirildi

Arsuz Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleştirilen meclis toplantısında 48 gündem ve 10 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, depremden kaynaklı hasar gören bazı altyapı ilgili onarımı ve yapılacak olan konteyner/prefabrik kent ile ilgili çalışmaların gerçekleşmesi için HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verildi.

Toplantıda önemli maddeler şu şekilde:

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün Kırıkhan ilçesi içme suyu isale hattının yenilenmesi için Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak olan protokolü imzalamaya HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi ve geri ödeme hususlarının kabul edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

HATSU’sun İskenderun ilçesi mevcut içme suyu arıtma tesisinde oluşan deprem hasarının onarılması için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak olan protokolü imzalamak için Lütfü Savaş’a yetki verildi.

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının; Antakya ilçesi Günyazı Mahallesi 2402 parsel nolu alanın içerisinde konut, eğitim alanı, okul ihtiva edecek, sıcak yemek temini, tıbbi malzeme ile tıbbi yardım, psikolojik destek, yeniden yerleştirme programları gibi hizmetlerin verileceği konteyner/prefabrik kent alanı kurulması planlanmakta olup, Rotary 2430. Bölge Federasyonu ile gerekli protokolün yapılmasında Lütfü Savaş’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Toplumsal dönüşüm Yaşam ve Kalkınma Derneği(STL Global Derneği) SEQUA GGMHB Ankara İrtibat bürosu arasında eğitim iş birliği protokolünü imzalamak üzere Lütfü Savaş’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

HBB Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının, Fizyoterapistiz biz Derneği arasında “Depremzedelere Yönelik Ücretsiz Fizyoterapi Merkezi” konulu ortak hizmet projesi ile ilgili protokolü belediye adına imzalamaya ilişkin HBB Başkanı Lütfü Savaş’a yetki verilmesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Meclis sonunda konuşma yapan HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, şehrin yeniden ayağa kalkması ve eski güzelliğine kavuşması için herkesin ortak akıl ile hareket etmesi ve Hatay’a her konuda katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19