Amaç, yetişkinlere yönelik yeni fırsatlar sunmak

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Belen Kaymakamlığının ev sahipliğinde yürütülen çoğaltıcı etkinliği Belen'de gerçekleştirildi.

EĞITIM 26.01.2023 10:00:00 0
Amaç, yetişkinlere yönelik yeni fırsatlar sunmak

İskenderun/SES

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Belen Kaymakamlığının ev sahipliğinde Romanya’dan Asociaţia “Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” (CPDIS) İspanya’dan Academia Postal 3 Vigo ve Letonya’dan Creative Minds for Culture ortaklarıyla yürütülen Erasmus+ “restART for ART” adlı projenin çoğaltıcı etkinliği Belen'de gerçekleştirildi.

Proje katılımcılarından Ennur Sağlam’ın düşüncelerini paylaştığı. Katkı sunanlara plaket verildiği yemekli toplantıda projenin koordinatörü Yeliz Sevim sunum yaptı. 

Sevim, proje hedefinin; müzik ve sanat ile ilgilenen yetişkinlere yönelik yeni fırsatlar sunmak, somut olmayan kültürel mirasa odaklanıp bu mirası Avrupa’da ve Türkiye’de gelecek nesillere tanıtarak farkındalık oluşturmak, somut olmayan mirasa ilişkin dijital medyaya erişimi kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda oluşan yayın ve eserlere, internet üzerinden ücretsiz erişim sağlanabileceğini de belirten Sevim, kültürel haritalama için https://bit.ly/3AcRHaU; Müzik albümünün https://open.spotify.com/album/0IGcJUP8lebdrpMulBLk5P; Yerel sanatçılar için etkinlik düzenleme rehberinin https://bit.ly/restartforart-guidebook-TR; Websitesinin https://restartforart.com/ adresinden yapıldığını ifade etti.

Kendisinin de Polonya’da Erasmus+ fırsatlarından faydalandığını ifade eden Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Erasmus+ projelerinin kültürel ve sanat alanında farkındalık yarattığını, kültürel çeşitliliği ve müziğin birleştirici gücünü gösteren bu projenin ülke, il ve ilçenin diğer ülkelere yönetim tanıtımı, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması, farklı ülkelerdeki kişiler arasında pozitif bir düşünce yaratılmasına katkı sağladığı ve bu nedenle ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Milli Eğitim Belen İlçe Müdürlüğü konferans salonundaki etkinliğe, proje ortaklarının yanı sıra Belen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Önder, kamu kurumların amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62