´Amanos zirvesi´ Dörtyol´da

Terör örgütü PKK´ya karşı operasyonların yürütüldüğü Amanos Dağı´nın güvenliğine yönelik ´düzenlenen Amanos zirvesi´ Dörtyol´da yapıldı.

17.09.2017 15:38:39 0
´Amanos zirvesi´ Dörtyol´da

Burak Milli/Dörtyol

Amanos zirvesine katılmak için dün sabah Dörtyol´a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kente inmeden önce helikopterle havadan Amanos Dağı´nda da inceleme yaptı. Havadan yapılan incelemeye Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da katıldı. Soylu, inceleme sırasında Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İlbaş´tan bilgi aldı.
İçişleri Bakanı Soylu´nun başkanlığında başlayan Amanos Zirvesi Toplantısına, Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis´in vali, il jandarma komutanı ve emniyet müdürleri ile sahil güvenlik komutanları da katıldı.
MHP´li başkan da karşıladı
Helikopterle Dörtyol´a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentteki Hasanpaşa Kışlasına indi, ardından kışla şeref defterini imzalayıp, kendisini karşılayanlar arasında bulunan Dörtyol´un MHP´li Belediye Başkanı Yaşar Toksoy´la görüştü. Karşılama sonrası kışlada hazır bekleyen askerlerle sohbet eden ve silahları inceleyen Soylu, güvenlik malzemeleri hakkında da bilgi aldı. Soylu´nun Dörtyol incelemesine Hatay Milletvekleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de eşlik etti.
İçişleri Bakanı Soylu, Hasanpaşa Kışlasındaki Hatay İl Jandarma Komutanlığı Taktik Komutanlığında Hatay Valisi Erdal Ata, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, bölge illerin emniyet müdürleri, jandarma il komutanları ve sahil güvenlik komutanlarının katılımıyla güvenlik toplantısı yaptı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.
Amanos Dağı´nın güvenliği için değerlendirme yaptıklarını anlatan Soylu, 'Tedbirlerimiz hangi aşamadadır? Bundan sonra hangi adımları atabiliriz? İhtiyaçlarımız nelerdir? Bu konular üzerinde birlikte bir değerlendirme ortaya koyduk. Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş genel bir sunum yaptı. Biz de sunum üzerinden değerlendirmelerimizi ve kararlarımızı ortaya koyduk. Özellikle bir şeyi ifade etmek isterim. Maalesef Türkiye´de terörü muhafaza etmek isteyen unsurların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Terör örgütlerini muhafaza etmek ülkemizin birlik ve beraberliğini zedeler. Bu tür yaklaşımlar bizi terörle mücadelede bir değerlendirmeyi ortaya koyma konusunda zorunlu bırakmıştır' dedi. Türkiye´nin terörle mücadelede uzun yıllardan beri tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Soylu, şöyle konuştu: 'Ülkemiz bu konuda birçok ülkeden daha fazla tecrübeye sahiptir. Son dönemde yeni kavramlar duyuyoruz. Teröriste karşı orantılılık, silahlı terörist-silahsız terörist denilen kavramlar gündemde. Bu tüm kavramlar ve yeni yaklaşımlar terörle mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize yönelik haksız ve orantısız bir yaklaşımdır. Doğru bir yaklaşım değildir. Bizim terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum.'
Amonos´un ülke için önemli olduğunu kaydeden Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Özellikle Afrin-Amanos üzerinden Türkiye´nin çeşitli yerlerine sızmalar söz konusudur. Bunun farkındayız. Buradaki kabiliyetlerimizi daha iyi bir noktaya getireceğimizi, özellikle Amanoslar´ın bitki örtüsünden istifade ederek burada kendisine yerleşiklik elde etmeye çalışan teröristlere de gerekli cevabı vereceğimizi herkesin bilmesini isterim. Amanoslar´ı bu beladan kurtaracağız ve vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlayacak bütün tedbirleri en üst seviyede alacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatandaşlarımızın huzur içerisinde yarınlara umutla bakabilir şekilde hayatını devam etmesini temin edecek bir anlayışı ortaya koyacağız.'

Namazı Nursan Camiinde kıldı
Dörtyol´da güvenliğin ele alındığı ´Amanos Zirvesi´ toplantısı sonrası Cuma namazını Nursan Camisi´nde kılan Soylu, cami çıkışında çoçcuklara da harçlık dağıttı. Cami önünde halka da seslenen Süleyman Soylu, 'Büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu gayretin desteği ve takdiri milletimizdir. Bu gayretimiz bizi her zaman ileri doğru itmektedir' dedi.
Amanos Güvenlik Zirvesi Toplantısı için Dörtyol ´a geldiğini ifade eden İçişleri Bakanı Soylu, şöyle konuştu: 'Birlik ve beraberliğimizi her noktada sizin desteğinizle meydana getirebilmek için büyük bir çaba, büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu gayretin desteği ve takdiri milletimizdir. Gayretimiz bizi ileri doğru itmektedir. Bu millet büyük bir millettir. Şehitlerimiz oluyor, içimiz parçalanıyor ama hangi şehidimizin ailesine, annesine, babasına, eşine telefon açmışsak öyle büyük bir milletin fertleriyiz ki şu ana kadar onlardan bir sitem duymadık. Aksine bir evladımız daha var bu milletin birliği uğruna vermeye hazırız diyorlar. Bize itimat ediyorsunuz ve güveniyorsunuz, bu güveni boşa çıkartmamak için Allah bizi doğruluktan ayırmasın.'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Milletvekili Türkoğlu´nun onuruna verdiği yemeğe katıldı. Soylu, milletvekilleri, belediye başkanları, muhtarları ve sivil toplum kuruluşları ile partisi AKP´nin yöneticilerinin katıldığı yemekte de değerlendirmede bulundu. Burada, Türkiye´nin kalkınmasına engel olmak isteyenlere karşı çetin bir mücadele yürütüldüğünü anlatan Soylu, “Mezhep, etnik köken, inanç ve değerlerimiz konusunda bizi bölmeye çalışıp elini güçlendirmeye çalışanlarla karşı karşıyayız. Türkiye´nin büyümesini istemeyen güçler adeta birlik oldu. Elimizdeki bir takım imkanların Türkiye´de olmasını istemiyorlar. Terörle mücadeleyi bu kadar kesin ve kararlı yapmayalım, istiyorlar. İnsansız hava aracımız nedeniyle terör örgütü mensupları 8 kişilik 10 kişilik gruplar halinde gezemiyorlar. Bizim evlatlar Bingöl´de, 6-7 teröristi daha hakladı az önce. Nasıl gördük? İnsansız hava aracıyla gördük. Ya silahlı insansız hava aracı ya da hava kuvvetleri marifetiyle etkisiz hale getiriyoruz. Şırnak´ta aynı şekilde 2 terörist daha bugün etkisiz hale getirildi. Bunu keşif, gözetleme ve istihbari kabiliyetimizin artmasıyla sağlıyoruz. Biz PKK ile uğraşacağız, DEAŞ ile uğraşacağız, FETÖ ile uğraşacağız, DHKP-C veya dünya terör örgütleriyle uğraşacağız. Onlar üretecek, zenginleşecekler, Türkiye´yi kendi ürettiklerinin pazarı haline getirecekler ve biz buna teslim olacağız? Peki, kim buna itiraz ediyor? BBC. Kim BBC, kimin temsilcisi? Türkiye´nin mi, bu milletin temsilcisi mi? BBC´ye bu sözlerin söylenmesini kim talep ediyor? Bunların buradaki uzantıları” dedi. Soylu, insansız hava araçları aracılığıyla bugüne kadar 276 teröristin öldürüldüğünü de belirtti.
İçişleri Bakanı Soylu, partisi AKP´nin Dörtyol İlçe Başkanlığı binası önünde de kürsüden toplanan kalabalığa seslendi.


Anahtar Kelimeler: Amanos zirvesi Dörtyol

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00