Amanosların biyoçeşitliliği önemli

Yaban Hayatı Koruma ve Dayanışma Derneği, 3 Mart Birleşmiş Milletler Dünya Yaban Hayatı Günü´nü kutladı.

GÜNCEL 6.03.2020 09:44:25 0
Amanosların biyoçeşitliliği önemli

İskenderun/SES

Yaban Hayatı Koruma ve Dayanışma Derneği YAKORDER, İskenderun ve Dörtyol´da gerçekleştirilen etkinliklerde Amanos Dağlarının biyoçeşitlilik açısından zenginliğine ve yaban hayatının önemine dikkat çekti.
3 Mart´ın BM tarafından dünya yaban hayvanları ve bitkilerine dair farkındalığı arttırmak amacıyla Birleşmiş Milletler Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Dernek Başkanı Mustafa Özer, bu yılın temasını ‘her türlü ve güzel formunda yabani fauna ve flora (hayvan ve bitkiler) da dahil biyoçeşitliliği´nin oluşturduğunu belirtti.

Öğrenciler resim ve şiirle yaban hayatını anlattı
Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu ile yaptıkları ortak etkinlikte konuşan YAKORDER Başkanı Mustafa Özer, amanosların zengin türleri barındırmasının önemine işaret etti. Değişik türlerden birçok hayvanın, insanların yaşam alanı içerisinde bulunduğunu belirten Özer, 'Bizler de öğrencilerimize zaman zaman yaptığımız etkinliklerle bu yaşam alanlarını ve türlerini tanıtmaktayız. 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü nedeniyle öğrencilerimize bu etkinlikle bilgilendiriyoruz' dedi. Etkinlikte öğrenciler için boyama yarışması yapıldı. Yarışmada derece alan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Törene Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Fadıl Keskin, Dörtyol İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Soner Kıymacı, Yeşilköy Muhtarı Sayın Ferhat Aydın, dereceye giren öğrenciler ve okul idarecileri katıldı.

Kelaynak figürlü hediyelikler
3 Mart, İskenderun´da da Dünya Günü Etkinliğini İskenderun Teknik Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü işbirliği içerisinde, İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü ve Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü´nün desteği ile kutlandı. Özer, Birecik Parkı´nın, içinde kelaynak kuşunun heykelinin bulunmasından dolayı seçildiğini kaydetti. Etkinlikte Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen kelaynak figürlü, bez çanta, şapka, anahtarlık, magnet, kalem ve silgi gibi metaryaller dağıtıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00