Amanos´ta ´kapan´ operasyonu

1991´den beri barınma ve geçiş amacıyla terör örgütü tarafından kullanıldığı bilinen Amanos Dağı´nda teröre karşı yeni bir operasyon başlatıldı.

GÜNCEL 13.01.2020 12:15:23 0
Amanos´ta ´kapan´ operasyonu

İskenderun/SES

 Amanos Dağında, 585 jandarma, polis ve güvenlik korucusundan oluşturlan 38 timin katılımıyla Kapan-2 adlı operasyon başlatıldığı açıklandı. Geçen ay düzenlenen 'Amanoslar 2019/760 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Akdeniz-69 operasyonunda, temas araması faaliyeti esnasında 9 depo ve 3 adet sığınakta tespit edildiği açıklanmıştı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kıran operasyonlarının devam ettiği ve teröristleri etkisiz hale getirmek, barınma alanları arası geçişlerini engelleyerek takviye edilmelerini önlemek amacıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından ´Kapan-2 Amanoslar Operasyonu´nun başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, Hatay İl Jandarma Komutanlığı´nda görevli; Jandarma komando, jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra polis özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 585 personel, 38 operasyonel tim görev alıyor. Kapan-2 Amanoslar Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne ait 3 odalı bir sığınak ile gıda ve yaşam malzemelerinin saklandığı 3 depo tespit edildi. Sığınak ve depolarda ele geçirilen 1 adet patlamaya hazır el yapımı patlayıcı ile çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi yerinde imha edilerek, sığınaklar civarında ve teröristlerin bulunabileceği bölgelerde kapsamlı arama çalışmaları ile operasyonlara devam ediliyor. Terörle mücadele harekatının her türlü iklim ve arazi şartlarında son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar halkımızın yoğun desteğiyle kararlı şekilde devam edecektir' ifadesine yer verildi.
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'İçişleri Bakanlığımız tarafından Hatay´da 585 jandarma, polis ve güvenlik korucularından oluşan 38 timin katılımıyla terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla Amanoslarda ´Kapan-2 operasyonu´ başlatılmıştır. Kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve aziz milletimizin selameti için operasyona iştirak eden kahraman mehmetçiklerimiz, polislerimiz ve güvenlik korucularımızı milli şuur ve kıvanç ile selamlıyor, cenab-ı Allah´tan muvaffakıyete erişmelerini canı gönülden temenni ediyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19