Amanos´ta terör operasyonu

Yaylalara yönelik 15 günlük özel güvenlik bölgesi ilan etmesinin ardından, bölgede PKK´ya yönelik terör operasyonu başladı.

6.01.2017 10:50:42 0
Amanos´ta terör operasyonu

Hatay´ın Erzin, Dörtyol, Payas ve Hassa ilçelerinin, Amanos Dağı kırsalındaki mahalleler ile yaylalarına yönelik 15 günlük özel güvenlik bölgesi ilan etmesinin ardından, bölgede PKK´ya yönelik terör operasyonu başladı. Amanos Daı eteklerindeki 4 ilçenin kırsalı, Hatay Valiliği tarafından 5 Ocak´ta ´Özel Güvenlik Bölgesi´ ilan edilmiş, 21 Ocak Cumartesi günü de sona ereceği açıklandı. 

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, dün sabah saat 05.00-06.00 arasında, Amanos Dağında özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanda belirlenen 6 noktayı bombaladı. Bölgede yapılan operasyonda ise silah ve mühimmatın da ele geçirildiği belirtildi. 

Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Amanos Dağı eteklerinde ve Dörtyol kırsalında bulunan Kuşlucak Tepe mevkiine hava harekatı düzenlediği, terör örgütü tarafından kullanılan barınak, sığınak ve mevziilerden oluştuğu belirtilen 6 noktayı bombaladığı öğrenildi.

Dörtyol´da 2 sığınak bulundu

Genelkurmay Başkanlığı da internet sitesinden yaptığı açıklamada da, 04 Ocak 2017 tarihinde Dörtyol´a ilişkin şu açıklamayı yaptı: 'Hatay/Dörtyol´da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen, iki ayrı sığınak içerisinde; bir av tüfeği, 29 av tüfeği fişeği, bir biksi makineli tüfek monte hamili, 20 biksi makineli tüfek fişeği, 30 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, iki mutfak tüpü, 200 metre su hortumu, bir taşınabilir bellek, muhtelif kıyafet, örgütsel doküman, bol miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.'

Nerelere giriş yasak?

Terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen sığınak ve barınaklar imha edilirken, Hatay Valiliği, Erzin, Dörtyol, Payas ve Hassa ilçelerinde özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgeleri şöyle açıklamıştı: Edikli Tarla Mevkii, Sarnıç Tepe, Ardıçlı Tepe, Üçkaya Tepe, Kuşçu Tepe, Daz Dağı, Duranın Yurdu, Koyun Eğreği. Tepe bölgeleri içinde kalan; Çatköy Mahallesi, Tohtak Mahallesi, Kapılı Mahallesi, Namaztaşı Mahallesi, Saylağın Yaylası, İkidipli Yaylası, Akelma Yaylası, Devehayması Yaylası, Macıklı Yayla, Balarmut Yaylası, Yatak Yayla, Mıtıklar Yaylası, Bülke Yaylası, Ufakalıç Yaylası, Gazelli Yayla,  Küftarla Yayla, Koscak Yayla, Çatnergis Yaylası, Karamezra Yaylası, Domuzdamı Yaylası bölgeleri ve bölgenin kırsalında kalan alanlar.'

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlere girişler yasaklandı. 


Anahtar Kelimeler: Amanos terör operasyonu

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00