Amatör Denizci Belgesi kursu

Üç darafı denizle çevrili ülkemizin, kıyıda da birçok kenti bulunuyor; İskenderun, Erzin, dörtyol, Payas, Arsuz ve Samandağ gibi...

GÜNCEL 27.11.2018 11:06:38 0
Amatör Denizci Belgesi kursu

 

Nesrin Geyik/İskenderun
Denizden çok fazla yararlanamazken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2023 yılı hedefi olarak bir milyon amatör denizci yetiştirmeyi hedefliyor. Kurslara katılıp, Amatör Denizci Belgesi alanlar, gemideki taşıtları kullanabilecek. Amatör Denizci Belgesi kentte başladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, “Hedef 2023: Bir milyon amatör denizci projesi' kapsamında İskenderun´da eğitim verildi. Proje ile 2023´e kadar bir milyon vatandaşa ücretsiz olarak denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonunda da Amatör Denizci Belgesi sahibi yapılması amaçlanıyor.
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi konferans salonunda düzenlennen eğitim toplantısında, uzakyol kaptanı Abdurrahman Burak, slayt görüntüleri eşliğinde ders anlattı. Eğitim toplantısına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İDeniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu da katıldı.
Eğitim toplantısında kursiyerlere, 'Tekne kısımları ve donanımları; Teknede yönler; Denizcilikte yönler; Deniz akıntıları; Rüzgar yönleri; Teknelerin rıhtımlara yanaştırılma şekli; Teknelerin hızı; Tekneleri demir atacakları yerler; Seyir haritalarının okunuş şekli; Denizde kullanılan mesafe birimi; Şamandıralar; Uluslararası denizde çatışmayı önleme kuralları; Acil durumlarda kullanılabilecek olan arama ve kurtarma vericisinin bulunacağı yerler; Tekne kullanan kişinin bilmesi gereken sağlık ve güvenlik için öğrenmesi gereken temel ilk yardım bilgileri; Teknenin emniyetle geçişini sağlayabilmek; Acil durumlarda yer bildiren telsiz vericileri; Tekne fenerleri' gibi birçok başlıklarda bilgi aktarıldı. Yüz yüze verilen eğitim sonrası kursiyerler yazılı sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olanlara ‘Amatör Denizci Belgesi´ verilecek.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23