Amatör maçlara ´şiddet iptali´

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurulu, amatör maçta yaşanan şiddet olayı üzerine ülke genelinde bu hafta oynanacak tüm amatör maçları iptal etti.

SPOR 3.01.2019 11:22:34 0
Amatör maçlara ´şiddet iptali´

Akın Bodur/İskenderun

 İptal kararı illerdeki ASKF aracılığıyla kulüplere bildirildi. İstanbul´da geçen hafta sonu Küçükköyspor-Yıldırım Bosnaspor arasında oynanacak Süper Amatör Lg maçı öncesinde 17 yaşındaki Küçükköyspor taraftarı Muhammed Yücel, bıçaklanarak öldürülmüştü.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, illerdeki amatör spor kulüpleri federasyonlarına gönderdiği yazıda şunlara yer verdi: 'Son zamanlarda amatör futbol karşılaşmalarında artan şiddet ve yaşanılan üzücü olaylar nedeni ile 04, 05 ve 06 Ocak 2019 (bu hafta) tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm amatör futbol müsabakaları TFF Amatör İşler Kurulu kararları gereği oynanmayacaktır. Belirtilen tarihlerde oynanmayacak olan müsabakalarla ilgili ASKF başkanlarımızın illerinde gerekli duyuruyu yapmalarını önemli rica ederim.'

Hatay ASKF: Sporda şiddete yer yok
Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Öztürk de TFF Amatör Kurul Başkanı Düşmez´in bildirdiği karar üzerine amatör maçların iptal edildiğini kulüplere duyurdu. Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Öztürk, kulüplere bildirdiği yazıda, 'Hatay ilinde hafta boyunca oynanacak bütün maçlar iptal edilmiştir. Hatay ASKF olarak sporda ve hayatın diğer alanlarında yaşanan şiddet olaylarını kınıyoruz. Sporda teröre yer yoktur' ifadesine de yer verdi.

Kulüplere lisans uyarısı
Hatay ASKF Başkanı Mehmet Öztürk, aralık ayının son günlerinde kulüplere ilettiği ayrı bir yazıda da lisans uyarısında bulundu. Öztürk, kulüplere gönderdiği yazıda 'Daha önce lisansının 2018-2019 sezonunda vize işlemlerini yaptırdıktan sonra birinci aktarma döneminde başka bir kulübe aktarma yaptıran futbolcular ikinci aktarma döneminde kesinlikte başka bir kulübe aktarma yaptıramazlar' ifadesine yer verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00