Ambalaj atığına dolanmış bulundu

Tekne ile deniz yüzeyi temizliği yapılırken ambalaj atığına dolanmış vaziyette bulunan Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) kurtarılarak yeniden denize bırakıldı.

31.07.2017 11:52:00 0
Ambalaj atığına dolanmış bulundu

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağalarının ve diğer canlıların korunması ile ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, herahngi bir noktadan bırakılan atıkların denize ulaşarak deniz canlıları için tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, bunun farkında olunmasını istedi. 

Temizlik ekiplerinin, denizlerde ve kumsallarda yaşamını sürdüren diğer canlıları gözeten temelde çalışma yürüttüklerini, bölgeye özgü endemik bitki türleri ve yumurta bırakmak amacıyla sahillerimizi ziyaret eden deniz kaplumbağası çeşitlerinin korunması faaliyetlerine de destek verildiğini kaydeden Dolğun, sahillerdeki titiz çalışmanın nesli tükenme tehlikesi bulunan kaplumbağa çeşitlerinin sahillere yaptığı yuva sayısında artış sağlandığını, her yıl nisan ile eylül-ekim aylarında yumurta bırakma ve yavruların yumurtadan çıkma sürecinde de korumaya destek verdiklerini kaydetti.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağalarının ve diğer canlıların korunması ile ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya başladıkları ilk günden itibaren doğal yaşamı koruma çalışmaları da yürüttüklerini ifade eden Dolğun, “Bu bağlamda; insan kaynaklı kirlilik faktörleri sonucu nesli tükenme tehlikesi altında bulunan bu canlıları ısrarla korumalı ve nesillerinin devamını sağlamalıyız. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız kadar vatandaşlarımıza da büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Herhangi bir akarsuya attığımız çöpün denize ulaştığı ve doğal dengeyi nasıl bozduğunun bilinci ile hareket ederek doğanın korunmasını tüm vatandaşlarımızla birlikte sağlamalıyız. Gelecek nesillere daha temiz ve bozulmamış bir doğa bırakmak hepimizin görevidir” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19