Ambulansla götürülüp, futbolcularla tanıştırılacak

22 yaşındaki kan hastası genç, bu akşam Beşiktaşlı futbolcularla tanıştırılacak

SPOR 23.10.2022 13:16:00 0
Ambulansla götürülüp, futbolcularla tanıştırılacak

İskenderun/SES
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, solunam makinasına bağlı olarak tedavi gören 22 yaşındaki kan hastası bir kişiyi, isteği üzerine ambulansla evinden alınıp, Atakaş Hatayspor karşılaşması için Antakya'ya gelen Beşiktaşlı futbolcularla bu akşam tanıştırılacak.

Hasta-futbolcu buluşmasının planlaması sağlık müdürlüğünden

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Cavir Haddur kardeşimizin isteğini il sağlık müdürümüz Dr. Mustafa Hambolat karşılıksız bırakmadı" ifadesiyle paylaştı. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında, "Acil yardım ambulansımız Cavir kardeşimizi evinden alarak saat 20.30 da Antakya Müze Otel'de Beşiktaşlı futbolcularımız ile bir araya getirmek için İl Sağlık Müdürümüzün de katılacağı organizasyonu planlamasını yaptık" değerlendirilmesine yer verildi. Açıklamada, kan hastası Haddur'un Beşiktaşlı futbolcularla buluşmasının bu akşam (23 Ekim Pazar) Antakya Müze Otel'de gerçekleşeceğine yer verildi.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, gazetecilere gönderdiği elektronik posta da, soylunum cihazına bağlı tedavisi süren hasta genç Haddur'un kendilerine gönderdiği talebi de iletti. Açıklamaya göre talepte şunlar yer aldı:  "Sayın il sağlık müdürüm. Ben 22 yaşındayım. Duchenne Muskuler Distrofi kan hastasıyım. 1 yıldır solunum makinasına bağlı olarak yatıyorum. koyu bir Beşiktaşlıyım. Hastalığımdan dolayı çok istediğin Hatayspor-Beşiktaş mazını izleyemeyeceğim. Ben Beşiktaşlı futbolcularla tanışmak istiyorum., lütfen bana yardım edin."

İlk kez 868 yılında tanımlanan DMD (Duchenne Muskuler Distrofi) hastalığı, erkek çocuklarda görülen, ilerleyici kas yıkımı ve güçsüzlüğe neden olan nadir ve genetik bir kas hastalık olarak biliniyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19