Ana caddeler trafiğe açılıyor

Normalleşme programı kapsamında Atatürk Bulvarı araçlara, sahil yayaya kapalı olmaya devam edecek

İSKENDERUN 5.05.2020 11:44:00 0
Ana caddeler trafiğe açılıyor

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, koronavirüs salgını nedeniyle ülkede olduğu gibi İskenderun´da da uygulanan tedbirleri azalttıklarını, daha iyi bir sonuca ulaşmak için vatandaşların ´tedbir varmış gibi´ önlemleri sürdürmesini istedi. İskenderun´da kapatılan cadde ve bulvarın açılacağını, ancak Atatürk Bulvarının araç trafiğine, sahilin de ayalara bir süre daha kapalı kalacağını kaydetti.

Önlemler gevşetilecek ama dikkat sürecek

İskenderun Kaymakamlığı avlusunda düzenlenen ve belediye başkanı Fatih Tosyalı, emniyet müdürü Nevzat Güneş, jandarma komutanı yüzbaşı Ferit Gül, sahil güvenlik komutanı binbaşı O. Emre Çiçek, kaymakamlık yazı işleri müdürü Mehmet Gök, sağlık müdürü Volkan Yeter, sosyal hizmetler müdürü Kadir Başar, gençlik ve spor müdürü F. Ali Gündel´in de katıldığı toplantıda konuşan kaymakam Yönden, Hatay´ın giriş çıkış yasağının kaldırıldığı 7 ilden biri olduğunu anımsattı. 16 Nisan´dan itibaren yeni vakanın görülmediğini, ama bir etkinlik için şehir dışına çıkıp, geri gelenlerden 8 kişide görüldüğünü ifade eden Yönden, 'Hasta bulunduğu anta kendisi ve irtibatlı olduğu çevresi takibe alınıyor. İskenderun´da şu anda 500´e yakın kişiyi takip ediyoruz, ama yeni enfeksiyon, yeni hastamız yok. Bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmamalı'. Çünkü halen hastamız var' dedi. İskenderun´da koronavirüs nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirdiğini anlatan kaymakam Yönden, 'Sıkıntılı bir süreci hep birlikte yönettik. Şimdi biraz daha rahatladık ama bu ´virüs bitti´ anlamına gelmiyor. Virüsün bulaşmaması, yayılmaması, yeniden yükselmemesi için daha çok dikkatli olmalıyız' değerlendirmesini yaptı.

Sahil ne zaman halka açılacak?

İskenderun´da kapalı olan Tayfur Sökmen Bulvarı ile ana caddelerin trafiğe açacak kararı ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile alacaklarını anlatan Yönden, 'Ama Atatürk Bulvarı araç trafiğine kapalı olmaya ve park yasağının sürdürülmesine devam edilecek. Sahil de yayalara kapalı olacak. Çok sayıda insan sahile inmek istiyor, ama sahil bölümü halka kapalı olmaya devam edecek. Bu durum bir süre daha sürecek. Sahil ne zaman halka açılacak? Ne zaman hastalığı sıfırlarsak, o zaman' diye konuştu. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yurttaşlara sokak izninin geleceğini, işyerlerinin yakında açılmaya başlayacağını belirten Yönden, yurttaşların sanki önlemler sürüyormuş gibi tedbirleri gevşetmeden ve sosyal mesafeyi korumasını istedi ve 'Sosyal mesafeyi sağlınız için koruyun. Önlemi alın' dedi.

Kaymakamlığın 130 bin maske üretimi yaparak, bunları özellikle kurumlar ile halka dağıtıldığını ve maske sıkıntısının olmadığını belirten kaymakam Yönden, kentte 20 bin kişiye gıda yardımı, 15 bin kişiye de nakti yardımda bulunulduğunu, ilçeye gönderilen 400 bin liranın da dağıtılması için işlemlerin aşladığını ve ihtiyacı olan yurttaşların başvuru yapabileceğini ifade etti.

Toplantıda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da 250 bina yakın maske ve 40 bin kolonya dağıtımı yaptıklarını, 20 bine yakın gıda yardımında bulunulduğunu, belediye çalışanlarının 50 bin eve uğradığını, bayrama kadar dağıttıkları maske sayısının 450 bine ulaşacağını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: caddeler trafiğe açılıyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22