Anaokulu Taha Duymaz adıyla açıldı

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nce yaptırılan iki derslikli Çocuklar Gülsün Diye Taha Duymaz Anaokulu törenle açıldı

EĞITIM 8.10.2023 18:04:00 0
Anaokulu Taha Duymaz adıyla açıldı

Çektiği yemek videolarıyla tanınan ve 6 Şubat depreminde Antakya’da 2 kardeşiyle birlikte yaşamını kaybeden 19 yaşındaki Taha Duymaz anısına yaptırılan Anaokulu Kırıkhan’da törenle hizmete girdi.

Şarkıcı Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 49'uncu anaokulunu Hatay’ın Kırıkhan ilçesilde açtı. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde Hatay’da enkaz altında kalan ve günler sonra cansız bedenine ulaşılan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın adının ailesinin izniyle verildiği anaokulunun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, il protokolü, ilgili kurum yetkilileri, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı sanatçı Gülben Ergen. Duymaz ailesi ve çok sayıda misafir katıldı. Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen anaokulunda yaklaşık 100 öğrencinin eğitim alacağı belirtildi.

Törende konuşan Gülben Ergen “Yaralarımızı hep birlikte sarmak için buradayız. Çocukları kucaklayabildiğimiz, onlara imkan ve fırsatlar verebildiğimiz oranda çabuk toparlanıp ayağa kalkabiliriz” dedi.


Hatay Valisi Mustafa Masatlı da eğitimin ve okulların bireylerin gelişimindeki önemini vurguladığı konuşmasında eğitime yapılan yatırımların devlet ve millet dayanışmasıyla çok daha güzel boyutlara taşınacağından emin olduğunu söyledi. Vali Masatlı, “Türkiye Yüzyılı’nda Devletimizce, Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde eğitime, okullaşmaya, nitelikli eğitimi sağlayacak öğretmen yetiştirmeye, teknolojiyi eğitimle entegre etmeye kadar birçok şeyi insanımızın hizmetine sunulmuş ve sunulmaya da devam edilmektedir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Anaokulu Duymaz adıyla açıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19