Ankara´da EXPO 2021 Hatay tanıtımı

1 Nisan´da kapılarını açacak Expo 2021 Hatay´ın üçüncü tanıtım toplantısı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal´ın kat

GÜNCEL 17.01.2022 17:06:38 0
Ankara´da EXPO 2021 Hatay tanıtımı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın ev sahipliğinde, Congresium Kongre Merkezi´nde düzenlenen toplantıya siyaset, sanat, akademi ve iş dünyasından çok sayıda konuk katıldı.

Lütfü Savaş: “Ya yeni yol bulacaktık ya yeni bir yol açacaktık”

Başkan Lütfü Savaş konuşmasında, EXPO´yu Hatay´ın turizm, ticaret, tarım ve sanayisinin geleceği için yaptıklarını vurguladı.

Suriye´deki savaş ve belirsizlik yüzünden son 10 yılda sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olarak çok yorulduklarını vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, “Suriye´deki savaş ve sınır kapılarının kapanmasından ötürü ekonomimiz son 10 yılda çok geriledi. 14 ülkeyle ihracat yapamaz duruma geldik. Suriye savaşı öncesi Orta Doğu ülkelerine günde 250 TIR ihracat yaparken bu sayı artık 25 günde 100 TIR´a geriledi. Çiftçi sayımız son 10 yılda yüzde 72 azaldı. Bildiğimiz tüm yollar kapalıysa ya yeni yol bulacaktık ya yeni bir yol açacaktık. Biz Expo ile yeni bir yol açmaya karar verdik” dedi.

“Hatay´a destek olun”

Hatay´ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Türkiye Cumhuriyeti´ne son hediyesi ve mirası olduğunu söyleyen Başkan Lütfü Savaş, “Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün üstün dehası ve feraseti ile Türkiye Cumhuriyeti´nin serhat şehri olmuştur. Hatay´ın tüm renkleri Ata´sına aşıktır. Hataylıların yönü Ankara´ya dönüktür. Hataylılar Türk bayrağının altında yaşamaktan mutludur. Biz Ankara´ya, Atatürk´ün emanetine sahip çıkın demeye geldik. 1 Nisan´da gelin ve Hatay´a destek olun” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Hatay, inançların ve kültürlerin başkenti

Başkan Lütfü Savaş´ın ardından konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hatay´ın sadece Türkiye için değil dünya için çok önemli bir kent olduğunu vurguladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Hatay, inançların ve kültürlerin başkenti olan kadim bir kenttir. Hatay´ı teneffüs etmek, çalışmaları yerinde görmek bizim için de çok önemli. Atatürk´ün Hatay´ı hukuk ve düzen içinde kurtarması olağanüstü ve çok değerlidir” ifadelerini kullandı.

“Rızalarıyla, davul zurnayla uğurlayacağız”

Hatay ve Türkiye genelinde yaşayan Suriyeliler hakkında da görüşlerini dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Suriyeli vatandaşları en geç iki yıl içerisinde kendi rızalarıyla davul ve zurnayla ülkelerine uğurlayacağız. Can ve mal güvenliklerinin altyapısını tesis ederek bunu yapacağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında demokrasiyi taçlandıracağız. Millet İttifakı olarak inançlara, kültürlere ve kimliklere saygı duyup demokrasiyi yeşerteceğiz. Bunu başardıktan sonra Hatay eski görkemli günlerine dönecek” açıklamalarında bulundu.

Expo´nun Hatay´da yapılacak olmasının başlı başına büyük bir gelişme olduğunu da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, Hatay için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Lütfü Savaş´a teşekkür etti.

/resimler/2022-1/17/2209488474019.jpg

/resimler/2022-1/17/2210336007904.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00