Ankara´da Hatay tanıtımı sona erdi

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen 6. Başkent´te Hatay Günleri, dün sona erdi.

6.11.2017 12:42:22 0
Ankara´da Hatay tanıtımı sona erdi

Ankara´da Hatay tanıtımı sona erdi

Berkay Arıkan/İskenderun
01-05 Kasım tarihleri arasında Ankara´da düzenlenen Başkent´te Hatay Günleri, dün sona erdi ve kapılarını konuklarına kapattı. İşadamları ve belediyelerin stand açtığı etkinlikte, yörenin tarihi ve doğal güzellikleri ile yöresel ve bölgesel mutfak kültürünü de sergilendi.
Etkinlikte stand açan Belen Belediyesi, büyük LED ekranla kentin yöresel ve tarihi mekânlarını tanıttı, standa gelenlere yöresel tatlardan oluşan ikramlar sundu. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 'Belediye olarak ilçeyi Başkente taşımanın gururunu yaşıyoruz. Belen´in ve Hatay´ın o kadar fazla yöresel lezzeti var ki anlatmakla bitmez. Belen´in o güzel havasını solumadan, yaylalarını gezmeden, Güzelyayla´yı görmeden, Kervansaray´ı, Kanuni Sultan Süleyman Camii´ni, Seyir Terası ve o güzel manzarasını, Abdurrahman Paşa Türbesini, Şehitler Abidesini, Bakras Kalesini görmeden; Belen cevizi, pekmezi, nar, nar ekşisi, karadut şurubu, cevizli sucuk, belben, pestil, hurmayı tadmadan anlaşılmaz. Biz de standla tanıtım yaptık ve insanları Belen´e, Hatay´a davet ettik' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, etkinlikte diğer belediye ve esnafların stantlarınıda ziyaret etti. Dingil, 'İskenderun´u tanıtımına büyük önem veriyoruz. Kentimizin güzelliklerini sergilemek için ve şehrimizi daha iyi tanıtalım düşüncesiyle böyle bir organizasyonda yer aldık. Hatay Günlerine yerli yabancı birçok ziyaretçi geliyor. Hatay günlerine gelen bir vatandaşlar İskenderun´u merak ediyor. Bizlerde gelen konukları kentimize davet ederek misafirlerimize içerisinde tanıtım cd´si broşür, kitapçık, belediyemizin faaliyetlerini anlatan dergi ve çeşitli hediyeler bulunan çantamızı takdim ediyoruz. İskenderun´daki bu kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyoruz. Gelsinler kentimizi görsünler. En büyük zenginliğimiz işte budur. Sanayi, turizm, deniz doğal güzellikler bunlarda ayrı bir güzellik. Bütün bunları birleştirdiğimizde insanları buralara çekebilirsek inanılmazları gerçekleştirebiliriz. Tek amacımız budur' açıklamasını yaptı.
Ankara Atatürk Kültür Merkezi´ndeki etkinliklerin ilgi gördüğünü anlatan ve etkinlikte stand açan Defne Belediyesi de, 6. Hatay Günleri´nde, Hatay´ın ve Defne´nin kültürel zenginlikleri, yöresel ürünleri ve yeşilinin tanıtıldığını; Dafne ve Apollon´u temsil ederek özel kostümler giyen gençlerin beğeni topladığını belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Defne´nin doğal güzelliklerinin resmedildiği tablolar stant duvarlarını süslerken, Defne sabunu, yağı ve nar ekşisinden oluşan yöresel ürünler ile Defne Koza Evi ipek şalları büyük ilgi gördü. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman´ın Defne Belediyesi adına ev sahipliği yaptığı Başkent´te Hatay Günleri´nde, Defne Belediyesi standı ziyaretçilerle dolup taştı. Başkent´te Hatay Günleri, Hatay´ın tarihsel ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması açısından oldukça önemli bir platform haline geldi' değerlendirmesini yaptı.
Başkent´te Hatay Günleri´nde konuşan HBB Başkanı Lüftü Savaş da, “Hatay´ın orijinal ürünleriyle ‘Başkent´te Hatay Günleri´ni gerçekleştiriyoruz. 6 yılı aşkındır yanı başımızda büyük bir yangın var. Bu yangından korunmak, Hatay´da birliği korumak ve emin adımlarla geleceğimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. Altı yılı aşkındır birbirimize sevgiyle saygıyla sarılarak bugünlere geldik. Hatay´ın değerlerini küçük demo şeklinde de olsa Ankaralı dostlarımızla paylaşmaya geldik. Hatay´ın esas tadı Hatay´da yaşanır açıklamasını yaptı.
Arsuz Belediyesi de, Başkent Hatay Günleri´nde belediyenin açtığı standının bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, işadamlarını konuk ettiğini belirtti. Standı ziyaret edenler arasında, CHP´nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Serkan Topal, Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç da bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, standı ziyaret edenlere yöresel ürünler ikram ve hediye edildi.
Önceki genel seçimlerde AKP´den Hatay Milletvekili adayı olan Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim de, Ankara´da düzenlenen ‘Başkent´te Hatay Günleri´nin açılışına katıldığını duyurdu. Yazılı yapılan açıklamaya göre Durgun, Başkent´te Hatay Günleri´ nedeniyle açılan tüm stantları gezerek, yetkililerden bilgi aldı ve şu değerlendirmeyi yaptı: 'Hatay stratejik konumuyla, üretimiyle, çalışkanlığıyla ülkemize katkısıyla ülkemizin en önemli şehirlerinden birisidir. Barışın, huzurun, kardeşliğin, hoşgörünün egemen olduğu; bütün inançların, kültürlerin, medeniyetlerin, mezheplerin adeta harman olduğu bir kenttir. Aynı sokakta caminin, kilisenin ve havranın kapısını açık, imamıyla, hahamıyla, papazıyla iç içe bir yaşam görebilirsiniz Hatay´da. Buradaki insanların hepsi bir araya gelmesini bilen, sevgisini paylaşmasını bilen, acısını paylaşmasını bilen insanlardır. Bu boyutuyla da Hatay´ımız dünyanın bugün belki en çok ihtiyaç duyduğu barışın, kardeşliğin, sevginin en güzel şekilde yaşandığı bir kenttir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00