Ankara´da Hatay tanıtımı yarın sona eriyor

Başkentte Hatay Günleri sürüyor. Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Atatürk Kültür Merkezi´ndeki etkinlikte, birçok belediye de stand açtı. Başkent´te Hatay Günleri yarın (0

4.11.2017 08:20:29 0
Ankara´da Hatay tanıtımı yarın sona eriyor

Dingil: Bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor

Etkinlikte stand açan İskenderun Belediyesinin standının protokol ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğü belirtildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tüm ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, İskenderun´un tanıtımını en iyi şekilde yaptığı ifade edilen açıklamada, 'Hatay´ın ve İskenderun´un pek çok medeniyetin beşiği olduğuna dikkat çekerek, bölgemizin tanıtımına katkı sunmak anlamında yoğun çaba sarf ettik. Bu tür etkinlikler bölgemizin tanıtımına önemli katkılar sunuyor. Türkiye´de yaşayan insanlarımızı İskenderun´a davet ediyoruz. Gelsinler doğasıyla, deniziyle, iklimi ile, insanı ile İskenderun´u görsünler. Herkese kapımız açık. Bizlerde gece gündüz demeden çalışarak İskenderun´u hak ettiği yere getirebilmek için büyük bir çaba içerisindeyiz' değerlendirmesini yaptı. Dingil, İskenderun standını ziyaret edenlere kent hakkında tanıtıcı materyaller hediye edildiğini ve İskenderun hakkında genel bilgiler verildiğini kaydetti.

Arsuz: Özel stand yaptırdık
Başkentte Hatay Günlerine katılan Arsuz Belediyesi, etkinlik için özel tasarımlı stand yaptırdığını belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Arsuz´un, kültür ve tarihi mekanlarının yanı sıra tarihi ve turistik mekanlarının görselleri ve üç boyutlu objeleriyle süslendiği stantta, üzerinde Arsuz´un fotoğraflarının bulunduğu tanıtıcı broşür, kalem ve CD´lerde yoğun talep gördü. Başkentlilerin Arsuz´u her yönüyle daha yakından tanıma fırsatı buldukları, başkentte yaşayan Hataylılar´ın ise özlem giderdiği etkinlikte ziyaretçiler Arsuz´un doğa resimlerinden oldukça etkilenirken stanttın diğer ilçe stantlarına kıyasla daha fazla dikkat çekiyor.' ifadesine yer verildi.
Samandağ Belediyesi de etkinlikte stand açtı. Samandağ Belediye standını ziyaret edenler arasında Hatay eski Valisi Abdulkadir Sarı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hilmi Yarayıcı, Serkan Topal, Necmi Ahrazoğlu, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy,Mersin Milletvekili Baki Şimşek de bulundu.
Hatay´ın, UNSECO tarafından gastronomi dalında listeye girmesini değerlendiren Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, Hatay´ın son 9 ay içerisinde önemli haberler aldığını ifade etti. Hatay Günlerinde konuşan Savaş, 'Hatay son yıllarda Suriye´den dolayı sıkıntı çekiyor. Hatay´ın son 9 ayda iki tane müjdesi var. 2021 Botanik EXPO Hatay´da olacak. İkincisi ise, UNESCO´nun açıklamış olduğu ´Yaratıcı Şehirler´ içerisinde Hatay, gastronomi dalında listeye girdi. Önümüzdeki süreç içerisinde gastronomi ve yemek kültürüyle anılacak. Hatay´ın birçok değeri var. 13 tane medeniyete 3 tane semavi dine ve birçok etnik kültüre yüzyıllardır ev sahipliği yapıyor. Kendi içerisinde hiçbir kaos yaşamayan, dünyaya barış götüren, Orta Doğu ile Anadolu arasında yüzyıllarca ticaret merkezi olan, hac yolu ve İpek Yolu´nun geçtiği, ilk olimpiyatların yapıldığı, bir çok ev sahipliği yapan bir şehirdir. Son günlerde iki tane müjdeli haber aldı ama o savaşın gölgesinde ekonomik kaygılar yaşayan ama tüm bunlara rağmen moral motivasyon yüksek tutacak. Hatay´ın değerlerini küçük demo şeklinde de olsa Ankaralı dostlarımız ile paylaşmaya geldik. Hatay´ın esas tadı Hatay´da yaşanır' dedi.
Başkentte Hatay Günlerinin açılışına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Serkan Topal, Birol Ertem ve Necmettin Ahrazoğlu, HBB Başkanı Lütfü Savaş, MHP Hatay Milletvekili, belediye başkanları ile iş adamları da katılmıştı. Açılışa katılan Adalet bakanı Gül, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraşa ilişkin şunları söyledi: 'Bu şehirler milli mücadelenin, bağımsızlığın, istiklalin ve istikbalin kahraman şehirleridir. Gazi şehirleridir. İstiklal mücadelesini yapan o meşalelin ölümsüz şehirleri ve çok güzel memleketimizin, yurdumuzun çok nadide köşelerinden biridir. İstiklal mücadelesinde Hatay´ın nasıl öncülük yaptığını hepimiz biliyoruz. Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen Akif´in bu vasiyetini bu milletimiz tutmuştur. Hatay da bu öncülüğü yapan, İstiklal Marşını yazmaya devam eden şehirlerimizden birisidir.'
Etkinlikleri katılanları Meclis´te ağırlayan Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Milletimizi gece gündüz meşgul eden başlıca büyük bir mesele, hakiki sahibi öz Türk olan İskenderun; Antakya ve havalisinin mukadderatıdır. Bunun üzerinde ciddiyet ve katiyetle durmaya mecburuz.” dediğini ifade etmiş ve “Hatay Benim şahsi meselemdir.” diyerek Hatay´a olan güvenini belirttiğini; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen´i, Hatay Meclis Başkanı Abdülgani Türkmen´i, Hatay Başbakanı Abdurrahman Melek´i ve Hatay Devleti Meclisi Üyeleri ile Hatay´ı o gün bizlere emanet edenleri ve bu uğurda mücadele eden herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00