“Ankara´dan destek bekliyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş imzasıyla başlatılan ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor´ adlı teşvik kampanyasını yaygınlaştırmak amacıyla sürdürülen değerlendirme ve tanıtım toplantıları İskenderun´da muhtarlar

14.08.2017 12:07:39 0
“Ankara´dan destek bekliyoruz”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Başkan Savaş, “Suriyelilere kapımızı açan devletimizden de Hatay´ın problemlerine destek olmalarını bekliyoruz. Yaklaşık 6 yıldır çektiğimiz yükü biraz hafifletmesi için Ankara´dan destek bekliyoruz” dedi.
Hatay genelinde her gün farklı bir ilçede yapılan teşvik toplantısının bir durağı da İskenderun oldu. İskenderun´daki mahalle muhtarlarının davet edildiği toplantıya, HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın evsahipliğinde CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım ve HBB Şube Müdürleri ile koordinatörler katıldı.

“5. bölgeyi hakediyoruz”
Düzenlenen toplantıda Hatay´ın yıllardır süren yatırım sorununa değinerek bunu yükseltmek için teşvik kampanyasının başlatıldığına değinen HBB Başkanı Lütfü Savaş, 2012 yılının Haziran ayından itibaren teşvik bölgeleri 6´ya çıkartıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “O zaman biz 4. bölgeyi hak ediyorduk. 2016 yılının sonlarına doğru geldiğimizde ilimizdeki göçmen nüfus artışıyla beraber 5. bölgeyi hak eder hale geldik. Gelirimiz 2012 yılında 7 bin 637 dolar iken, şuanda 6 bin 122 dolara düşmüş oldu ve bütün sektörlerimiz gelir kaybetti. Suriye´den gelen mağdur vatandaşlarımıza devletimizin kapı açmasıyla birlikte bizlerde onlarla ilgili elimizden geleni yaptık. Ancak Suriyelilere kapımızı açan devletimizden de Hatay´ın problemlerine destek olmalarını bekliyoruz. Yaklaşık 6 yıldır çektiğimiz yükü biraz hafifletmesi için Ankara´dan destek bekliyoruz.”

“Yatırım yapılabilir olmalıyız”
Türkiye işsizlik sıralamasında Hatay´ın 76. sırada yer aldığını vurgulayan Başkan Savaş, “Amacımız, ilimizin daha fazla teşvik bütçelerinden yararlanması ve akabinde işsizlik ve bir çok ihtiyaçların karşılanmasıdır. Eğer 5. Teşvik bölgesinde yer alırsak, Hatay yeniden yatırım yapılabilir bir şehir haline gelecek. Böylelikle Hatay´da işsizlik oranı azalacak. Hatay işsizlikte 76. Sırada yani işsizliğin en çok olduğu 5 ilden bir tanesi. Yaklaşık her üç evden birinde yaşayan genç nüfus işsiz. Teşvikte 5. Bölgeye alınırsak Hatay´ımız yatırım kenti haline gelecek ve istihdam artacaktır” ifadelerini kullandı.

Dudu kampanyayı eleştirenlere yanıt verdi:
“Herkes üzerine düşeni yapsın”

Kampanyanın İskenderun´daki değerlendirme toplantısında konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, kampanyayı ‘gösteri´ olarak yorumlayan siyasilere seslenerek, “Ellerini taşın altına koysunlar. Sorumluluklarının gereğini yapsınlar” dedi.
Belediyeciliğin sadece yol yapmak ve altyapı yapmak olmadığını, kentin her türlü sorunu ile haşır neşir olmak ve çözüm yolunu aramak gerektiğini vurgulayan Milletvekili Dudu, “Hangi siyasi partiye mensup olursanız olun bu bir gerçek. Hiç kimse Hatay´da işsizlik yoktur sefalet yoktur diyemez herhalde. Başkan beyin başlatmış olduğu kampanyayı birileri şov olarak nitelendiriyor bunu anlamak mümkün değil. Rica ediyorum biraz ellerini taşın altına koysunlar. Sorumluluklarının gereğini yapsınlar. Halkın sorunlarına duyarsız kalmasınlar. Özellikle iktidar partisi vekillerine sesleniyorum lütfen herkes üzerine düşeni yapsın” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Ankara destek bekliyoruz

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23