Ankara´ya EXPO ziyareti

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara´da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı bakanlar ile görüştü, EXPO için Hatay´a davet etti.

GÜNCEL 15.09.2021 21:05:02 0
Ankara´ya EXPO ziyareti

 

İskenderun/SES

Başkentteki temaslarına TBMM´de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu ziyaret ederek başlayan Savaş, Kılıçdaroğlu´na EXPO 2021 Hatay organizasyonu ile ilgili gelişmeleri anlattı. Organizasyonun hazırlık sürecini tüm detaylarıyla paylaşan Savaş, CHP liderini en yakın zamanda Hatay´da ağırlamak istediklerini söyledi.

Ankara temasları ile ilgili yazılı yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelen Savaş, dünyanın farklı coğrafyalarından EXPO´ya katılacak ülkeler konusunda Bakan Çavuşoğlu´na bilgi verdi. Çok sayıda ülkenin EXPO 2021 Hatay organizasyonuna katılmak için kendilerine başvurduğunu belirten Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin EXPO ile ilgili çalışmaları, Dışişleri Bakanlığı ile paylaştığını, büyükelçiliklere gerekli bilgi ve belgelerin gönderildiğini anlattı. Bakan Çavuşoğlu da Savaş´a ziyaret için teşekkür etti.
Ankara´daki temasları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmesinde de EXPO´ya katılacak şehir ve ülkeler hakkında bilgi veren Savaş, organizasyonun Hatay´ın ve ülkenin turizmine katkı sağlayacağına dikkat çekti. Çok sayıda ülkeyi gastronomi, bahçecilik ve folk kültürü ile Hatay´a beklediklerini anlatan Savaş, Bakan Ersoy´u EXPO 2021 Hatay´a davet etti.
Savaş, son olarak İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük´ü ziyaret etti. HBB´nin hayata geçirmeyi planladığı bazı projeleri ve detaylarını Genel Müdür Büyük´e anlatan Savaş´a HATSU Genel Müdürü İkbal Polat ile HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cengiz Eraslan eşlik etti.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00