Anne ´adalet´ istedi

Ahmet Atakan, ölümünün 6. yılında mezarı başında anıldı

GÜNCEL 12.09.2019 10:04:52 0
Anne ´adalet´ istedi

Akın Bodur/İskenderun

ODTÜ´deki protestolara destek vermek ve Antakya´daki ´Gezi Parkı´ protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert´in faillerinin bulunması için düzenlenen gösterilerde beş katlı binadan düşüp, yaşamını yitirdiği belirtilen Ahmet Atakan (23), ölümünün 6. yılında mezarı başında anıldı. Cenaze törenine Atakan ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehir´de gezi parkı protestolarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz ile Antakya´da yaşamını yitiren Abdullah Cömert´in aileleri, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile meslek kuruluşlarının yöneticileri ve arkadaşları da katıldı.
Şeyh Ahmed Kanatlı´nın dua okuduğu anma töreni, Ahmet Atakan´ın Defne´nin Çekmece mahallesi Pınarbaşı mezarlığındaki kabri başında düzenlendi. Ahmet Atakan´ın anma törenide mezarı başında konuşan annesi Emsal Atakan, '6 yıl oldu. Oğlum için adalet beklerken, adalet de olmadı, davası da açılmadı. Çektiğimiz acının tarifi imkansız. Uzun zamandır oğlumu rüyamda görmüyorum, bu gece gördüm. Ve benden tek bir şey istedi; ´Anne ağlama, ben biliyorum ki adalet hırsızların ve zenginlerindir, ezilenlerin değil´ diyerek gözümün önünden kayboldu. Bugüne kadar hep adaletin peşinden koştuk ama davası bile açılmadı. Tek isteğimiz başka çocuklar öldürülmesin, başka analar ağlamasın. Adalet istiyoruz ve bunu her yerde talep ediyoruz' diye konuştu. Atakan´ın babası Ali Atakan da altı yıldır oğlunun katillerinin bulunmadığını ve altı yıldır adalet aradıklarını ifade etti.
Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, anma töreni sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gerçek dostların zor ve acılı günlerde belli olduğunu ifade etti ve şunlara yer verdi: '10. Eylül 2013 hayatımın en karanlık günü. Gezi direnişi eylemlerinde Hatay Armutlu´da oğlum Ahmet Atakan´ı hedef gözeterek başına atılan gaz kampüsü ile 23 yaşında yaşamını kaybetti. Hayatımızı zindan etti, kattiler. Ve 6 yıl geçti aradan, 2019´dayız halen oğlum Ahmet´in davası bile yok. 6 yıldır adalet talep ediyoruz. Kattiler yargılansın başka çocuklar, gençler öldūrūlmesin. Adalet herkese lazım olacak ve oğlum Ahmetin 6. yıl dönümünde mezarı başında andık. Bizleri yalnız bırakmayan acımızı üzüntümüzü paylaşan Ali İsmail Korkmaz´ın ailesi, demokratik kitle kurumlarına, akrabalarımız, komşularımız dostlarımızla birlikte demokrasi şehidi oğlum Ahmet Atakanı mezarı başında dualarla andık. Bizleri yalnız bırakmayan, yanımıza gelen ve tüm katılan dostlarımıza bir kez daha Atakan Ailesi olarak teşekür ederiz. İyi ki varsınız dostlar, var olun.'
Ahmet Atakan, 9 Eylül 2013 günü Antakya´nın Armutlu mahalesindeki protesto gösterileri sırasında beş katlı binadan düşerek yaşamını yitirmişti.

Bakana ´Atakan´ sorusu
Ahmet Atakan´ın, ölümünün üzerinden 6 yıl geçmesine karşın dava açılmaması, soru önergesiyle parlamentoya geldi. Samandağlı olan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Ahmet Atakan´ın ölümünü aydınlatmak üzere hiç bir adım atılmadığını ifade ederek, 6 yıl geçmesine rağmen dava açılmamasını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´e sordu.
Milletvekili Oruç, önergesinde, 'Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, ´Oğlum, gaz fişeği ile katledildi. Ahmet´in öldürülmesinden sonra polislerden Hatay Valisine ve Adalet Bakanına kadar farklı açıklamalarda bulundular. Oğlum için ‘çatıdan düştü´ dediler, yetmedi ‘arkadaşları attı´ dediler. Ahmet´in ölümü basına ve sosyal medyaya böyle servis edildi. Fakat otopsi raporunda ‘düşme yok, sert bir cisim kafasına isabet ederek hayatını kaybetmiş´ diye belirtildi. Bu otopsi raporuna ve aradan 6 yıl geçmesine rağmen oğlumun ölümüne ilişkin bir dava hâlâ açılmadı. Soruşturmada beş savcı değiştirildi. Biz adalet istiyoruz´ diyerek adalet talebini bir kez daha dile getirdi' ifadesine yer verdi. Ahmet Atakan´ın anmasına katılanlara soruşturma ve davalar açıldığını belirten Oruç, 'Ahmet Atakan´ın ölümüne ilişkin, üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen dava açılmamış olmasının nedeni nedir?' sorusunu yöneltti. Gezi protestosuna katılanlara hızla cezalar verilerek tümden cezalandırılmaya çalışıldığını savunan milletvekili Oruç, önergesinde 'Orantısız güç kullanan, yaralayan ve öldüren polis memurları; emri veren amirler ve siyasi sorumlular yargı önüne çıkartılmamış ya da açılan davalarda cezalarda indirimler uygulanmıştır. Ahmet Atakan´ın cinayetinin soruşturulması 6 yıldır tamamlanmamış, davası halen açılmayarak, ölümünün aydınlatılması için bir adım dahi atılmamıştır' görüşünü kaydetti. Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Adalet Bakanı Gül´ün yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Ahmet Atakan´ın katledilmesi ile ilgili soruşturma neden 6 yıl içerisinde halen tamamlanmamıştır? Ahmet Atakan´ın ölümüne ilişkin; görgü tanıklarının ve adli tıp raporunun kafasına sert bir cismin isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği delillerine rağmen; valiliğin, emniyetin Ahmet Atakan´ın çatıdan düşerek öldüğü iddiası vardır. Bu nedenle mi soruşturma 6 yıldır tamamlanamamıştır? Soruşturmada, 6 yılda 5 savcı değiştirilerek, neden sürekli savcı değişikliği yapılmıştır? Soruşturmanın şu anki aşaması nedir? Olay günü, olay yerinde görevli olan polis memuru ve yetkili memurların ifadesi alınmış mıdır? Alındıysa görev ve yetkileri nelerdir? İl emniyet müdürü ve üst düzey polis müdürleri hakkında soruşturma açılmış mıdır? Soruşturmayı yürüten savcılardan ve Ahmet Atakan´ın öldüğü gün olay yerinde görev yapan memur/üst düzey polislerden ihraç edilen ya da başka nedenle tutuklanan var mıdır? Varsa ihraç/tutuklama nedeni nedir? Soruşturma tamamlanıp, dava ne zaman açılacaktır?'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00