Anneler, Anneler Gününde açlık grevinde

Her Anneler Gününde en çok mutlu olması gerekirken, en hüzünlü günlerini yaşıyorlar.

15.05.2017 13:52:03 0
Anneler, Anneler Gününde açlık grevinde

Antakya ve Eskişehir´deki Gezi protestolarında yaşamını yitiren Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz´ın anneleri Emsal Atakan ve Emel Korkmaz, bu kez hüzürlerini bir günlük açlık greviyle, KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları için umuda dönüştürmeye çalıştı.

Parkta açlık grevi
Gezi olaylarında yaşamını yitiren Hataylı Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz´ın anneleri, Emsal Atakan ve Emel Korkmaz, ´Gezi Şehitleri Aileleri´ adına, dün Anneler Gününde yaptıkları açlık greviyle, Ankara´da başlattıkları süresiz açlık grevinin 67. gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça´ya destek verdi, onların ve diğer atılanların mesleklerine geri dönmesini istedi.

Antakya´dan Yüksel caddesine ses verdiler
Antakya Atatürk Parkındaki yeşil alanda dün sabah başlattıkları eylemi gece saat 24.00´a kadar sürdüreceklerini ifade eden anneler Korkmaz ve Atakan, açlık grevi yaptıkları alana, üzerinde 'İşi, onuru, ekmeği için 67 gündür süresiz açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça´nın talepleri kabul edilsin. Destek açlık grevindeyiz' yazılı pankart astı.
Polisin parkta geniş güvenlik önlemi aldığı ve uzaktan izlediği açlık grevinde gazetemize konuşan Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, 'Biz anneyiz. Bütün haksızlıklara karşıyız ve haksızlıklara uğrayanların yanındayız. her zaman da olacağız. KHK ile mesleklerinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın biran önce geri işlerine alınmalarını, okullarına, sınıflarına dönmesini istiyoruz. Biz, onlara ve Yüksel Caddesinde bulunanlara bir ses verebilmek için buradayız. Haksız yere açığa alınan ve atılanların tamamı mesleklerine geri dönmelerini istiyoruz' dedi.

´Sağlık sorunu yaşamadan okullarına dönebilsinler´
Öğretmenlerin çok önemli olduğunu ifade eden Atakan, 'Çünkü onlar, bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın geleceğidir. Aydınlar, çağdaş insanlar işlerinden atılmamalı' diye konuştu.
Gezi protestolarında polisin sıktığı gaz fişeğiyle yaşamını yitiren oğlu Ahmet´i yitirdiğini anımsatan anne Emsal Atakan, Bugün Anneler Günü. Ama ben oğlumu koklayamadım. Onu öpemedim. Onun yerine mezar taşını öptüm. Birçok kişi benim Anneler Günümü kutluyor, ama benim içim kan ağlıyor. Bizler çocuklarımızı o kadar kolay yetiştirmiyoruz. Bugün geldiğimiz duruma bakın, oğlumun davası bile açılmadı. Bugün birçok kişi yaşananlara karşı sesini çıkaramıyor. Bizler bugün yapacağımız destek açlık greviyle Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´nın herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan mesleklerine ger dönebilmelerini istiyoruz. Onun için de burada açlık grevcindeyiz' değerlendirmesini yaptı.

´Anneler Gününde, ihraç edilenlerin sesi olmak istiyoruz´
Ali İsmail Korkmaz´ın annesi Emel Korkmaz ise 'Bugün Anneler Günü ama artık bizim için bu günün hiçbir önemi kalmadı. Hiçbir önemi olmayan gün. Bu günde, KHK ile açığa alınan ve mesleklerinden ihraç edilenlerin sesi olabilmek için bugün açlık grevindeyiz' dedi.
İki annenin açlık grevine, Atakan ve Korkmaz ailesinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin de ziyaretle, yerel bazı guruplar da müzikleriyle destek verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57