Anneler, en içten sevginin sahibi

Anneler Günü, 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Birçok işletme, Anneler Günü nedeniyle alışverişi arttırmak için indirim kampanyası düzenliyor. Anneler ise belki de hediyeden çok sevgi, bir öpücük istiyor ve bekliyor.

12.05.2017 12:30:15 0
Anneler, en içten sevginin sahibi

 

Kuyumcular Cumartesi açık Anneler Günü dolayısıyla kentteki kuyumcular Cumartesi günü saat 19.00´a kadar açık olacak. Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, kuyumcu esnafının Cumartesi günü saat 19.00´e kadar hizmet vereceğini belirtti.
Dünyanın en güzel, en temiz ve masum duygusununi annelik olduğunu ifade eden ve günlerini kutlayan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, annelere ilişkin şunları belirtti: 'Annelerimiz yaşamlarını çocuklarına adarken, ortaya koyduğu karşılıksız sevgi, özveri ve hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken özel değerlerdir. Her türlü sorunumuzda sığındığımız, fikirlerini aldığımız, desteklerini gördüğümüz annelerimize, hak ettikleri sınırsız sevgi ve ilgiyi sunmak, gurur duyacakları fikir ve davranışları sergilemek onlara vereceğimiz en güzel ve kalıcı hediye olacaktır. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri, bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. ´Cenneti annelerin ayakları altında´ gören bir inancın mensupları olan bizler, Millet olarak, her zaman olduğu gibi, sabır ve dayanışmayı, müsamaha ve fedakârlığı, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularımızın güçlenmesini ön planda tutuyoruz. Ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini hoş tutma hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen gösteriyoruz.'
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, 'Bir toplumun çağdaşlık düzeyini, kadınların o toplumdaki yeri ve gücü belirler. Hayatın hemen her alanında etkin olarak yer alan kadınlarımızın, annelik gibi bir büyük bir sorumluluğu da üstlendiklerini ve bu sorumluluğun bir ülkenin kaderini belirleyecek ölçüde hayati bir önem taşıdığını unutmamak gerekir. Yarınların emanetçisi çocuklarımızı insanlığa faydalı bir birey olarak yetiştirmek, aile değerlerini korumak ve yaşatmak gibi, bir toplumun sağlam temellere dayanmasını sağlayan önemli görevleri üstlenen annelerimiz; geleceğimizin en büyük güvencesidir. Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir´ sözü, kadının çağdaş uygarlık yolunda ne kadar kutsal bir vazifeye sahip olduğunun da ayrıca göstergesidir' açıklamasını yaptı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de şu değerlendirmeyi yaptı: 'Anneler, karşılıksız, koşulsuz sevgi ve sonsuz fedakârlık, hoşgörünün en büyük sembolüdür. Annelik, barış,sevgi ,güzellik duygularının yaşamımızda hayat bulmasına vesile olan kutsal bir görevdir.Bizleri hayata hazırlayan, dünyamızı anlamlandıran, insan olma yetisinin en temel değerlerini bizlere öğreten en büyük hayat rehberlerimiz annelerimizdir. Daha yaşanabilir bir dünyanın, insan temel hak ve özgürlüklerinin, laik, demokratik, çağdaş bir yaşamın, barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamının en temel kaynağı annelerimizdir. Mutlu, huzurlu, güçlü toplumun, aydınlık yarınlarımızın teminatı annelerdir.'

´Anneler, ilk ve ebedi öğretmenlerimiz´
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise “Annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep annelerimizin bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir. Annelerin çocuklarına sevgileri karşılıksızdır. Gerçek sevgi ve merhameti görmek isteyenler annelerimize bakmalıdırlar. Onların her bakışında sevginin ayrı bir yanı keşfedilir. Annelerimiz için ne yapsak, ne söylesek, ne kadar teşekkür etsek az kalır. Annelerimizin hakkı ödenmez. Onlar her şeyin en güzeline layıktır' değerlendirmesini yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: Anneler içten sevginin sahibi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00