Anneler Günü kutlandı

Anneler Günü kutlandı. Anneler Günü, her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor.

GÜNCEL 10.05.2022 14:50:08 0
Anneler Günü kutlandı

Nesrin Geyik/İskenderun

 Hatay Valisi Rahmi Doğan, kutladığı Anneler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün de belirttiği gibi; ´Büyük başarılar kıymetli ananların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.´ Sağlıklı ve mutlu bir toplum için, fikren ve bedenen iyi yetişmiş nesillere ihtiyaç vardır. Bu nesilleri en iyi şekilde yetiştirme sorumluluğu ailede, özellikle annelerdedir. Dinimizde de; ´Cennet annelerin ayağı altındadır.´ Hadis-i Şerifi ile annelerimizin, ne kadar yüksek bir mertebede olduğu belirtilerek onlara saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğine işaret edilmiştir.'
'Annelerin elzem değer' olduğunu ifade eden İskenderun Kaymakamlığı, Anneler Günü mesajında 'Dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygusu hiç şüphesiz ki anneliktir. Annelerimiz yaşamlarını çocuklarına adarken, ortaya koyduğu karşılıksız sevgi, özveri ve hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken en özel ve en elzem değerlerdir. Her türlü sorunumuzda sığındığımız, fikirlerini aldığımız, desteklerini gördüğümüz elleri öpülesi annelerimize, hak ettikleri sınırsız sevgi ve ilgiyi sunmak, gurur duyacakları fikir ve davranışları sergilemek onlara vereceğimiz en güzel ve en kalıcı hediye olacaktır. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri, bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz' ifadesine yer verdi.di.
İskenderun Kaymakamı Yönden de, kentteki şehit annelerini ziyaret ederek, onların Anneler Gününü kutladı. Yönden, ziyaretlere ilişkin yaptığı bir paylaşımda, 'Mukaddes vatan topraklarımızın bütünlüğü ve milletimizin selameti adına canını feda ederek şehadete intikal eden şehitlerimiz ve şehadete şahit olan gazilerimizin muhterem eşleri ve annelerine de selam olsun. Anneler Gününüz kutlu olsun' ifadesine yer verdi.
Anneler Günü nedeniyle İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu da Belediye Kültür Sarayı´nda ´Anneler Günü Bahar Konser´ düzenledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Anneler Günü´nde Hatay Huzurevi Yaşlı Rehabiltasyon Merkezi sakinleriyle kahvaltıda buluştu. Kahvaltı, EXPO 2021 Antakya- Defne alanındaki Gastronomi Köyü´nde düzenlendi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19