Antakya-Arsuz arası 55 kilometreye inecek

Hatay’ın Antakya ve Arsuz ilçelerini birbirine bağlayacak olan yolun temeli törenle atıldı.

HATAY 6.01.2023 17:01:00 0
Antakya-Arsuz arası 55 kilometreye inecek

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından yapımına başlanan Serinyol-Madenli yolu ile Antakya-Arsuz arası 55 kilometreye düşecek. HBB Başkanı Lütfü Savaş, Serinyol-Madenli yolunun açılışını yıl sonuna doğru yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Serinyol Tahtaköprü, Arsuz Kömürçukuru, Derekuyu, Madenli güzergahında Arsuz-Antakya arasındaki ulaşımı ’76 kilometreden 55 kilometreye düşürecek yol projesinin temeli törenle atıldı. Antakya’ya bağlı Serinyol Mahallesi Tahtaköprü
mevkiinde düzenlenen törende temeli atılan Serinyol-Madenli yolu, Belen Geçidi’ne alternatif güzergâh oluşturacak.

Törende yaptığı konuşmada iktidarın Hatay’da tamamlanmayan yatırımlarını hatırlatan Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Nasıl 3 gölet 6 tane barajı getirdik dedilerse Amanos Tüneli’ni de açmış gibi yapacaklar. 2014 yılında atacakları temel 2023 yılında hala ortada yok. Onlar temeli atarlar ve bitirmek inşallah bize nasip olur” dedi.

Bahar aylarında HADO ile Beyrut seferlerine başlayacakları bilgisini de paylaşan Başkan Savaş, şunları kaydetti: “Biz geldiğimizde 1 tane köyün yolu beton asfalt değildi. Şu an asfaltlamadığımız çok az köy yolu kaldı. EXPO’yu yaptık ve 2 milyon 150 binin üzerinde insan ziyaret etti. Bundan sonra da orası kullanılmaya devam edecek. Tarihi dokularımızı restore ediyoruz. Hatay Deniz Otobüsü seferlerini başlattık. İki gün önce Beyrut Valisi ile görüştük. Bahardan itibaren inşallah Beyrut seferlerine başlayacağız. Serinyol-Madenli yolunun açılışını yıl sonuna doğru daha fazla kalabalıkla yapacağız.”

Millet İttifakının ülke için önemine de değinen Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz önce toplumda mutabakatı sağlamak zorundayız. Hatay her şeye rağmen huzur içinde yaşayan bir şehir ama ülkemizin en çok huzura ihtiyacı var, huzuru bulan her ülke hızlı bir şekilde kalkınmaya başlar ve hep birlikte o kalkınmanın sonucunu da alırlar. Bu nedenle biz ittifak olarak bunu sağlamaya adayız.”

HBB Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, yol hakkında teknik bilgi paylaştı. Yolun tamamlanmasıyla birlikte iki ilçe arasındaki mesafenin 55 kilometreye düşeceğini belirten Hamidioğulları, “İskenderun ve Arsuz bölgelerine ulaşımda tek yol Belen Geçidi idi. Özellikle yaz aylarında bu geçitte çok ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanıyor ve kazalar meydana geliyordu. Bu bölgede hızlıca bir proje çalışması başlattık ve Tahtaköprü, Kömürçukuru, Derekuyu ve varış noktası olarak da Madenli’yi belirledik. Bu güzergâhla yolumuz 76 kilometreden 55 kilometreye düşüyor. Yol şu anda açık, 4 ve 6 metre genişliğe sahip. Orman Genel Müdürlüğünden alınan izinlerle ormanı tahrip etmemek adına 10 metreye çıkardık. Bu çalışmanın belediyemize maliyeti 320 milyon TL’dir. İnşallah 2023 yılı sonunda bu yolu hepimiz kullanacağız” diye konuştu.

Törene CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Serkan Topal ve Suzan Şahin, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, STK, dernek ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: Antakya-Arsuz arası kilometreye inecek

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25