Antakya, dünyada gezilecek 34. kent

Amerika´daki New York Times gazetesi, tarih, kültür, mimari, gastronomi, spor ve doğal güzellikler bakımından 2020 yılında dünyada gidilmesi gereken 52 yer arasında Antakya´ya da gösterdi.

GÜNCEL 17.01.2020 10:03:47 0
Antakya, dünyada gezilecek 34. kent

İskenderun/SES

 Birleşik Krallık ise İranlı general Kasım Süleymani´ye yönelik suikast sonrası Türkiye ve sıcak bölgedeki yurttaşlarını terör saldırıları konusunda uyardı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın çabalarının karşılık bulduğunu belirttiği açıklamasında, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda herkesi 3 semavi dine ev sahipliği yapan, 23 medeniyetin 13´ünün bıraktığı izleri geleceğe taşıyan ve mutfağındaki lezzetli yemekleriyle UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen Hatay´a davet ettiğini ifade etti. HBB Başkanı Savaş ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Amerika´nın en saygın gazetelerinden olan New York´un Times´ın listesinde Antakya´nın da yer alması hepimizi için büyük gurur. Katıldığımız her organizasyonda Yayladağı´ndan Erzin´e kadar sonsuz güzelliğe sahip şehrimizin değerlerini herkesle paylaşıyoruz. Herkesi bu güzellikleri yerinde görmesi için Hatay´a davet ediyoruz. Bitki çeşitliliğimizden yüksek yaylarımıza, yemeklerimizden uzun sahillerimize kadar birçok değerimizi gün yüzüne çıkarmak ve tüm dünyayla paylaşmak için daha çok çalışacağız. İnanıyorum ki 2020 yılı şehrimiz ve hemşehrilerimiz için bereketli bir yıl olacak. Şehrimizin gelişimi için emek harcayan herkese çok teşekkür ederim. Bu gelişmenin yıl içinde Hatay´a gelecek yerli ve yabancı turist sayısını olumlu yönde etkileyecek.'
Hatay Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Hacı Bayram Türkoğlu da yaptığı bir sosyal paylaşımda, 'Amerika´nın saygın gazetelerinden Newyork Times; 2020´de ´gidilmesi gereken 52 yer´ listesindeki 34. sırada Türkiye´den sadece Antakya´ya yer verdi. Yere göğe sığdıramadığımız ve 13 medeniyete ev sahipliği yapmış bu güzel şehir ve kültürü her türlü övgüye mazhardır ve memleketimizle ne kadar gurur duysak azdır. Antakya, farklı dinlerin bir arada yaşadığı, hoşgörü ve kardeşliğin, dünyadaki ilklerin olduğu bir medeniyetler bahçesidir' ifadesine yer verdi.

Birleşik krallık, vatandaşlarını uyardı
İngilizler ise ABD´nin İran askeri lideri General Kasım Süleymani´ye yönelik düzenlenen suikastle öldürmesinin ardından yurttaşlarını seyahat konusunda uyardı ve uyarıda ülkemizden İstanbul, Ankara, Hatay, Şırnak, Kilis, Diyarbakır, Tunceli ve Hakkaki´ye yer verildiği ifade edildi. Türkiye´nin, sıcak bölgenin içinde yer aldığı belirtilen İngiltere Dış İşleri Bakanlığının uyarı açıklamasında, Türkiye´de tatilde olan vatandaşlarından bu kararlarını yeniden gözden geçirmesini istedi. Körfez haberleri.com adlı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, uyarıda Dışişleri ve İngiliz Milletler Topluluğu Ofisinin ise, Suriye sınırının 10 kilometre yakınındaki bölgelere seyahat edilmemesinin tavsiye edildiğine yer verildi. Uyarıların belli bir zaman aralığının bulunmadığı ve herhangi bir zamanda değişebileceği belirtilen habere göre, açıklamada, “İranlı komutan Kasım Süleymani´nin 3 Ocak´ta Bağdat´ta ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından bölgede bulunan İngiliz vatandaşlarının daha dikkatli olması, seyahat uyarıları konusunda yayınlanan son gelişmelerden medya ve seyahat acenteleri tarafından haberdar olmaları gerekiyor. Teröristlerin Türkiye´de saldırılar gerçekleştirme olasılığı çok yüksek. DEAŞ (eski adıyla IŞİD) ve aşırı sol örgütler de dahil olmak üzere terörist gruplar saldırı planlamaya ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Başka örgütlerden de saldırılar gerçekleştirilme olasılığı bulunuyor. Saldırıların çoğu ülkenin güney doğusunda, Ankara ve İstanbul´da gerçekleşiyor. Batı ülkelerinden gelen kişilerin, özellikle büyük şehirlerde saldırılara yakalanma potansiyeli olsa da, saldırıların büyük olasılıkla Türk devletini, sivilleri ve gösterileri hedef alması muhtemeldir. Dikkatli olmalı ve yerel güvenlik makamlarının tavsiyelerine uyulmalı.”
Tıbbi ve seyahat güvenlik hizmetleri şirketi International SOS ise “Seyahat güvenliği risk derecelendirmesi, siyasi şiddet (terörizm, isyan, siyasi olarak motive edilen huzursuzluk ve savaş dahil), sosyal huzursuzluk (mezhepsel, toplumsal ve etnik şiddet dahil) ve şiddet içeren ve küçük suçlarla yolculara ve uluslararası görevlilere verilen tehdit değerlendirilir. Ulaştırma altyapısının sağlamlığı, endüstri ilişkilerinin durumu, güvenlik ve acil durum hizmetlerinin etkinliği ve ülkenin doğal afetlere duyarlılığı gibi diğer faktörler de, gezginler için genel risk ortamını da değerlendirilir' değerlendirmesini yaptı ve birçok seyahat sigortası acentesinin, saldırılardan etkilene bölgeler için ´terör sigortası´ sunduğuna da yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00