Antakya Millet Bahçesi´nin temeli Mayıs´ta atılacak

Antakya´da eski stat alanı ile mevcut park genişletilerek hedeflenen millet bahçesi projesini kamuoyuyla paylaşan AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, projenin temelinin 21 Mayıs´ta atılacağını açıkladı.

HATAY 8.02.2021 15:08:42 0
Antakya Millet Bahçesi´nin temeli Mayıs´ta atılacak

AKP Hatay İl Başkanlığından projeye ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede gül ve su bahçeleri, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, festival ve etnospor alanı, mescit, açık otopark, sosyal donatı alanlarıyla 46 bin metrekare alana sahip olacak Millet Bahçesi´nin TOKİ´nin yükleniciliğinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Aynı açıklamada TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay AKP Milletvekili Hüseyin Yayman´ın şu değerlendirmesine yer verildi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yerel seçimler öncesi söz verdiği büyük eser için düğmeye basılıyor. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yakından takip ediyor. Bu güzel eseri TOKİ, Hataylıların hizmetine sunacak. Bu harika park alanı asırlar boyu nesilden nesile aktarılarak Aziz hemşehrilerimize hizmet verecek. Böylesine eşsiz bir eseri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın vizyonu başarabilirdi. Süper Lig maçlarındaki tamamlanıp Atakaş Hataysporumuz yeni stadımıza taşındığında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla inşallah ilk kazma Mayıs 2021 tarihinde vuracağız. Stat tamamen sökülecek, mevcut parkla birleştirilecek ve sadece Antakya´nın değil Hatay´ımızın nefes alacağı bir yeşil alan olacak.”

AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu konuyu uzun zamandır takip ediyoruz. Artık sonuca çok yaklaştık. Şehrimize güzel bir eser kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. En kısa zamanda bu eseri Hatay´ımıza kazandırmak istiyoruz” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00