Antakya Mobilyacılar Sitesine içmesuyu şebekesi temeli

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay´ın ticaretine önemli katkıda bulunacağı ifade edilen Antakya Mobilyacılar Sitesi´nin içme suyu şebekesi inşaatının temelini attı.

GÜNCEL 8.04.2019 09:37:03 0
Antakya Mobilyacılar Sitesine içmesuyu şebekesi temeli

Antakya/SES

 Törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Mobilyacılar Sitesi Başkanı Hüseyin Doğru da katıldı.
Seçim sürecinin bitmesiyle tüm seçilmişlerle hizmet devam etmek istediklerini ifade eden HBB Başkanı Savaş, körende yaptığı konuşmada, birçok iş sektörüne altyapı ve üstyapı olmak üzere destekte bulunduklarını belirtti. Savaş, 'İş dünyasında kim bir milimlik yurt dışına ihraç yapıyorsa, kim bir kişi daha fazla işe insan alıyorsa, kim Türkiye Cumhuriyeti´ne ekonomik katkı sağlıyorsa bizi mutlu ediyor. Çünkü pastada ne kadar dilimi büyütürsek Hatay´ımızın ve ülkemizin ekonomisi o kadar iyi olacak” değerlendirmesini yaptı. Hatay´ın huzuru ve hizmeti istediğini ve bunu hep birlikte sağlayacaklarını ifade eden Savaş, “Bunu sağlayacak bütün arkadaşlarımıza da kapımız, gönlümüz, projelerimiz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin bütün imkanları açık. Mesele şu Hatay kazansın, ilçelerimiz kazansın' dedi.
EXPO 2021 ile ilgili çalışmaların bittiğini ve bu çalışmalara daha da katkı sağlayacak birimlerin olduğunu belirten Savaş, 'Hatay bu işten nasıl para kazanacak. Bizim artık gerçektende kaybedecek zamanımız yok. Hatay´ın ekonomide daha yukarılara çıkabilmesi için hepimizin kendine düşen görevi yapması lazım. Bu da bizim için gerçektende büyük bir fırsat. Erzin´den Yayladağı´na Hassa´dan Samandağ´ına kadar bütün kırsal bölgelerin kalkınması için herkesin destekte bulunması gerekir. Artık seçim bitmiştir işimize koyulduk” diye konuştu.
Yapılan çalışmalara ilişkin teknik bilgi veren HATSU Genel Müdürü Çaparali de, iş kapsamında 11 bin 90 metre polietilen boru döşeneceğini, 1 adet 600 metreküplük içme suyu servis deposu, 1 adet derinkuyu terfi binası, 170 adet abone bağlantısı ve içmesuyu şebekesi sanat yapıları yapılması öngörüldüğünü söyledi. Mobilyacılar Sitesine 8 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 3 adet terfi merkezi ve 9 bin 100 metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı yapıldığını anlatan Çaparali, HBB´den yapılan açıklamaya göre, bu imalatlar için toplam 14 milyon 500 bin TL´lik yatırım yapıldığını ifade etti. Antakya Mobilyacılar Sitesi´nin içme suyu şebekesi inşaatının temeli, törene katılanlarla birlikte atıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23