Antakya´da ´bahar meltemi´ konseri

Hatay Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu, Antakya´da ‘Bahar Meltemi Konseri´ verdi. Antakya Kültür Merkezi´ndeki konsere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı.

9.05.2018 10:24:01 0
Antakya´da ´bahar meltemi´ konseri

Antakya/SES

Farklılıkların zengin birlikteliğinin ezgilere döküldüğü konserde, şef Gürcan Sovuksu yönetimindeki HBB Türk Müziği Korosu, iki bölümden oluşan solo, koro ve saz ekibinin ezlgilerini sundu.
Konserde konuşan Savaş, “Çok renkliliğini zenginliğe çeviren Hatay´daki tüm hemşehrilerimizi seviyoruz. Böylesine güzel bir topluluğa hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ortadoğu´daki kaos bizi olumsuz olarak etkiledi ama EXPO 2021 ile Gastronomi ödülü bizim iki altın bileziğimiz. Spor alanında da Hatay´ı hiç olmadığı kadar başarıya ulaştırdık. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirerek spora katkı sağlamak. Size söz veriyorum EXPO 2021 ile Hatay´ın tarihi ve medeniyet kültürünü tüm dünyaya tanıtacağız. Tüm olumsuz şartlara rağmen Hatay´ın etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız' değerlendirmesini yaptı. Avrupa ve Türkiye´de birçok büyükşehirin kültür merkezi şehir merkezindeki parkın içinde yer aldığını anlatan Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre, 'Bizim de çok güzel bir parkımız var. 7´den 70´e herkesin bu parktan faydalanabilmesi için 500 kişilik bir kültür merkezi yapmak istedik. Bildiğiniz üzere bu konu çok konuşuldu. O yüzden yeni bir proje hazırladık ve bu sefer daha farklı bir yere 1000 kişilik bir salon yapmayı planlıyoruz. Bu kültür merkezinin içerisinde sergi salonu, tiyatro sahnesi ve sanatçıların hazırlık yapacağı yerleri olacak. Projeye, 1,5-2 ayda başlayabiliriz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23