Antakya´da ´çete operasyonu´

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Hatay İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri tarafından Antakya bölgesinde ´Dikler´ olarak bilindiği ifade edilen gruba yönelik düzenlenen eş zaman

GÜNCEL 9.11.2019 09:52:02 0
Antakya´da ´çete operasyonu´

 

Antakya/SES
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Hatay İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri tarafından Antakya bölgesinde ´Dikler´ olarak bilindiği ifade edilen gruba yönelik düzenlenen eş zamanlı olarak 22 kişiye yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin ise firarda olduğu açıklandı. Organize suç örgütü kapsamında Dikler grubuna yönelik operasyonla, ´Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, kasten yaralama, silahla tehdit, mala zarar verme, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlaması yönetiliyor.
Gruba yönelik projeli dosya kapsamında 05 Kasım Salı günü düzenlendiği açıklanan operasyanla ilgili günü eş zamanlı olarak 06.00 da 22 şüpheli şahsa yönelik olanak yapılan operasyonda; şüphelilerin ikametleri ve işyerleri ile eklentilerinde yapılan aramalarda, 2 adet 14 Browning marka tabanca ve bu tabancaya ait 3 adet şarjör; 1 adet Victori Espana marka 7.65 mm tabanca ve buna ait 1 adet şarjör; 1 adet Fransız Onlusu tabir edilen tabanca vebu tabancaya ait 1 adet şarjör; 302 adet 9 mm tabanca fişeği; 26 Adet 7.65 mm tabanca fişeği; 2 adet komando bıçağı; 8 adet otomatik pompalı tüfek ve bunlara ait 81 adet fişek; 78 bin 750 lira tutarındaki 14 ayrı senet; 1 adet çek; 250 gram esrar; 5 adet captagon; 1 adet hardsik; 10 adet cep telefonu ve sim kartları ile 4 adet hafıza kartının ele geçirildiği ve bunlara el konulduğu açıklandı.
Öte yandan Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, ´uyuşturucu madde ticareti yapan ve uyuşturucu madde kullanan´ kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda, Reyhanlı´da oturan H.Ş. adlı kişinin kullandığı araçta yapılan aramada, aracın bagaj kısmının su termosuna gizlenmiş 43 paket halinde toplam 43.000 adet uyuşturucu Captagon hapının ele geçirildiği açıklandı. Olayla ilgili olarak, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde H.Ş., Z.Ş., H.Ş. ve B.Ş. adlı kişiler hakkında uyuşturucu madde ticareti suçundan adli işlem başlatıldığı ifade edildi. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Suriye´den Altınözü´nün Hacıpaşa mahallesi üzerinden ülkeye uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine düzenlediği ayrı bir operasyonda da 06 Kasım Çarşamba günü Hacıpaşa sınırında narkotik köpekleri ile yapılan arazi taramasında, Asi Nehri kenarında gizlenmiş halde bulunan çuval içinde 100 paket halinde toplam 100.000 adet uyuşturucu Captagon hap ve 9 parça halinde toplam 9.500 gram uyuşturucu takoz esrarın ele geçirildiği açıklandı. Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonla ilgili 2 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı ifade edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00