Antakya´da ´Fetih Gecesi´

İstanbul´un Fethi´nin 565. yıldönümü nedeniyle Türkiye Gençlik Vakfı ve Antakya Belediyesi´nin ´Fetih Gecesi´ etkinliği düzenledi.

GÜNCEL 4.06.2018 10:07:57 0
Antakya´da ´Fetih Gecesi´

Antakya/SES

15 Temmuz Milli İrade Parkı´ndaki etkinlik, seremoni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kuran-ı Kerim´in okunmasıyla başladı. TÜGVA Antakya Temsilcisi Ömer Bilgin ve Antakya Belediyesi Başkanı İsmail Kimyeci´nin konuşma yaptığı etkinliğe, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de katıldı. Etkinlikte, İstanbul Fethini anlatan 3D animasyon filmi, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Fetih gününe özel marşları ve şarkıları seslendirdi Arif Nihat Asya, Nurullah Genç, Faruk Nafiz Çamlıbel, Orhon Seyfi Orhon´dan şiirler okundu. Gecede Fethin 565. yıldönümününün kutladığını belirten Bilgin, 'Bu millet dört kıtaya barış götürmüş, uygarlık götürmüş, adalet götürmüştür. Bundan tam 565 yıl önce atalarımız tarafından fethedilen İstanbul, farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı etnik kökenlerden insanların barış içinde yaşadığı, kültürler arasındaki bu müstesna diyalog neticesinde dünyaya örnek teşkil edecek bir toplum modelinin, bir arada yaşama tecrübesinin yaşandığı bir merkez olmuştur. Bu toprakları vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığımız mirasın, omuzlarımıza yüklediği görev elbette ağırdır. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret ve ilham şanlı tarihimizde fazlasıyla mevcuttur' dedi. TÜGVA Hatay İl Başkanı Sinan Köklü de, İstanbul´un Fethi ile ilgili bilgiler verdi.
İstanbul´un fethinin konu alan ödüllü interaktif bilgi yarışmasında dereceye girenlere Fatih Sultan Mehmet tablosu, gemi maketi ve kitap hediye edildi.


Anahtar Kelimeler: Ömer bilgin

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00