Antakya´da Mobilya Fuarı

Hatay Mobilya Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Hatay´ın mobilyacılık sektöründeki potansiyeli artırmaya yönelik düzenlenen 2. Hatay Mobilya Fuarı´nın açılışını Hatay Valisi Erdal Ata yaptı.

13.11.2017 10:43:40 0
Antakya´da Mobilya Fuarı

 

Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Antakya Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Antakya Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Köseoğlu, Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kurulşlarının temsilcileri ile kurum yöneticilerinin katıldığı açılışta konuşan Hatay Valisi Ata, Hatay Mobilya Fuarı´nda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Açılışın 10 Kasım´da yapıldığını anımsatan vali Ata, 'Bugün, vatanımızın kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 79. yıl dönümü. Kendisini buradan bir kez daha minnetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. İnanıyorum ki onun en büyük eserim dediği cumhuriyeti bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşımız kanı ve canı pahasına sonsuza kadar koruyacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın' dedi. Geçen yıla göre bu yıl fuara katılımın daha fazla olduğunu belirten Ata, 'İlginin daha fazla olduğunu görmekten mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Hatay´da mobilyacılık sektörü önemli bir sektör. Büyüklü küçüklü 1500´e yakın firma üretim yapıyor. Bu demektir ki bu sektör aynı zamanda binlerce insanımıza istihdam yaratıyor. Böylesine önemli bir sektörün ilimizde asla ihmal edilmemesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Antakya Mobilya İhtisas Küçük Sanayi Sitesi tamamlandığında 100 tesis üretime geçecek. Bu sayede en az 10 bin kişiye de istihdam yaratılacak ve Hatay´ın Türkiye genelinde bu sektörden aldığı pay da artacaktır. 2016 yılında ilimizin mobilya ihracatı verilerine bakıldığında 50 milyon dolarlık bir sayı görüyoruz. 2017 yılının ilk 10 aylık döneminde de bu sayı 30 milyon dolar. Yıl sonuna kadar belki 40 milyon doları bulacak ama bu durum 2016´nın gerisinde kaldığımızı gösteriyor. Türkiye´de bu sektör çok gelişmiş olmasına rağmen dış ticarette hak ettiğimiz payı alamamışız. Bunun mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Eğer eksiklikler varsa birtakım vergi düzenlemeleri ve teşviklerle bu sayıları çok daha yukarılara çıkarmamız lazım. Biz de Hatay olarak ilk etapta 500 milyon dolarlık ihracatı kendimize hedef olarak belirleyip bu konuda çalışmalar yapmamız lazım' diye konuştu. Sabit bir fuar alanı konusunda herkesin üzerine düşen ne varsa yerine getirmesi gerektiğini belirten vali Ata, Hatay´ın ihtiyaçlarını karşılayacak bir fuar alanının yapılması için azami gayreti göstereceklerini söyledi.
Hatay Milletvekili Yeşildal da mobilyacılık sektörünün Hatay´ın en önemli sektörlerinden biri olduğunu ifade etti. Yeşildal, 'Fuar, katılımcı ve ziyaretçi açısından olsun oldukça zengin geçiyor. İnşallah her geçen gün Hatay mobilyalarının daha da gelişeceği ve dünyaya tanıtılacağı süreci hep birlikte yaşayacağız. Sabit fuar meselesine gelince bu konuda herkesin destek vermesi gerekiyor. Ben bu konuda atılması gereken adımların tamamına tam destek olacağımı ifade etmek istiyorum. İnşallah çok çok kısa süre içerisinde Hatay´ımız kendine özgü, bölgeyi de kucaklayacak şekilde bir fuar merkezine kavuşacaktır. Mobilyacı esnafının bölgesel ve küresel sıkıntılara rağmen 100 mobilya fabrikası kurululacak. Adı Antakya Mobilya İhtisas Küçük Sanayi Sitesi ama küçük sanayi sitelerinin çok çok üzerinde OSB düzeyinde neredeyse. En küçüğü 3 bin metre, en büyüğü 30 bin metre kapalı alan olmak üzere 100 büyük fabrika kuruluyor. Ciddi bir yatırım. Buradan mobilyacı esnafına teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel bir işe imza atıyoruz' dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise şunları söyledi: 'Mobilyacı arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla bu fuarın düzenlenmesine katkı yaptık. Bu alanı tahsis ederek altyapısını yaptık. Biz nezaketen yardım ettik, ama gördük ki nezaketin ötesinde müthiş bir ihtiyaçmış. Geçen sene çok iyi oldu. Bu sene hem dizayn çok iyi, hem katılım daha fazla. Bence bu sene geçen seneden çok daha iyi olacak. Fuarcılık alanında bizim beklentimizin üzerinde bir talep var. Fuar alanı ile ilgili Sayın Valimizle bir görüşme yaptık. İnşallah sonuçlanınca bunu paylaşacağız. Hem havaalanına hem karayoluna yakın ve aynı zamanda Hatay´ın bütününü kucaklayacak bir yerde fuar alanımız olsun istiyoruz.'
Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ercan, Antakya Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı Yapar ile Antakya Mobilya Sanayicileri İşadamları Derneği Başkanı Köseoğlu´nun da konuşma yaptığı açılışta, 2. Hatay Mobilya Fuarı´nın kurdelesi vali Ata ve törene katılanlar tarafından kesildi. Vali Ata ve protokol üyeleri açılış sonrası, 5 bin metrekare kapalı alanda 58 firmanın katıldığı fuardaki stantları gezdi. Antakya´da üretilen mobilya üzerine ürünlerin sergilendiği Hatay Mobilya Fuarı, 14 Kasım´da sona erecek.


Anahtar Kelimeler: Antakya Mobilya Fuarı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00