Antakya´da ‘yerinde dönüşüm´ düzenlemesi

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi´nde tüm hak sahiplerinin gönül rızasının alınacağı ve projenin en yakın zamanda gerçekleştirileceğini belirtti.

27.12.2017 09:42:04 0
Antakya´da ‘yerinde dönüşüm´ düzenlemesi

 

Kimyeci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin talimatı doğrultusunda yenilenen çalışmayla kentsel dönüşümün ‘metrekaresine metrekare, daire başına daire ve yerinde dönüşüm´ temel prensipleri doğrultusunda hayata geçirileceğini belirtti.
Antakya Belediye Başkanı ismail Kimyeci ve teknik heyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin makamında bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Konuya ilişkin yaptığı yazılı bilgilendirmede Başkan Kimyeci, toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirilen toplantıya Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Antakya Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Tüge Gündüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü teknik ekibi ile Antakya Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü teknik ekibinin katıldığını ifade etti.
Bakan Özhaseki´nin talimatıyla kentsel dönüşüm projesinin bir kez daha gözden geçirilerek çalışma yürütüldüğünü kaydeden Başkan Kimyeci, çalışmaların talimat doğrultusunda ‘metrekaresine metrekare, daire başına daire ve yerinde dönüşüm´ temel prensipleri kapsamında tamamlandığını söyledi.

Bakan Özhaseki: Şartlarımızı zorlamalıyız
Başkan Kimyeci tarafından yapılan bilgilendirmede Bakan Özhaseki´nin şu ifalerine de yer verildi: “Antakya´ya geldiğimizde yıkımı yapılacak yerde vatandaşlarımızın bir takım tepkileri ile karşılaşmıştık. Sonra oradaki vatandaşlarımızla konuştuğumuz zaman bir kısım tepkilerde haklı olduklarını, bir kısmında abartı olduğunu, bir kısmında da fazla beklenti olduğunu gördük. Haliyle Kentsel Dönüşümün de bazı kuralları var. Belki de eski yasaya dayalı olarak yapılan kurallarda ve planlamalarda siz haklı olarak bir kısım vatandaşlara ev veremiyordunuz. Ama bizim yaptığımız şehircilik şurası neticesinde aylarca yaptığımız bir çalışma, önümüzdeki günlerde çıkacak bir yasayla da inşallah perçinlenmiş olacak. Şehircilik ve Kentsel Dönüşümle alakalı temel prensipleri kendimize baz edindik. Bunların başında birincisi kentsel dönüşümde vatandaşın evi yıkılıyorsa yerine yeniden ev verme esasıdır. Herkese yerinde ev vermeliyiz. Yani şartlarımızı zorlamalıyız. Burada herkese kendi mahallesinde, kendi bölgesinde hatta mümkünse kendi sokağında ev verebilecek şekilde planlama yapmalıyız.”

Projeyi bakanlık destekleyecek
Sosyal donatı alanlarını da vatandaşın lehine olacak şekilde planlanması gerektiğini ve projeyi bakanlık olarak destekleyeceklerini de kaydettiği belirtilen bilgilendirmede Bakan Özhaseki´nin şu ifadeleri yer aldı: “Başkanımız İsmail Kimyeci orada belki başa baş gelecek bir planlama yapmış ancak vatandaşlarımız memnun olmamış. Daha sonra uzun çalışmalar neticesinde olabilecek ne ise içinden çıkan her ne varsa tamamıyla vatandaşa onları aktararak, hiç kimseyi evsiz bırakmama adına bir proje geliştirildi. Burada tabiki belediyemizin gücünü aşan, onun altından kalkamayacağı bir takım rakamlar ortaya çıkıyor. Bu konuda biz de bakanlık olarak kendilerini destekleyeceğiz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22