Antakya´ya 200, Arsuz´a 100 dönümlük alan

EXPO 2021 planı

GÜNCEL 11.04.2019 09:24:58 0
Antakya´ya 200, Arsuz´a 100 dönümlük alan



Antakya/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO ekibi, ilde 'Medeniyetler bahçesi' adı ile düzenlenecek olan EXPO 2021´in bilgilendirme toplantısını yaptı. HBB Meclis Salonu´ndaki toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, HBB daire başkanları da katıldı.

Amanos´daki 800´e yakın bitki çeşitliliği de anlatılacak
2021´de Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Botanik EXPO´su hakkında bilgi veren HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, 'EXPO basit bir sergi alanı değil. EXPO alanını iki farklı bölge olmak üzere; Antakya Kisecik´te 200 dönümlük, İskenderun-Arsuz bölgesinde de 100 dönümlük yer yapmayı planlıyoruz. Bu alanlar içerisinde ana sütunumuz olarak; Hatay´daki tüm bahçe bitkilerimizi, fidanlarımızı ve süs bitkilerimizin tamamını tanıtacağız. Bu önemli bir sektör, mihenk taşlarından bir tanesi. İkinci olarak EXPO´muzu daha da zengin hale getirmek için geçtiğimiz yıllarda kazandığımız gastronomi şehri unvanımızı kullanacağız. Üçüncüsü, tüm dünyanın feyz aldığı Amanoslardaki 800´e yakın tıbbi aromatik bitki çeşitliliğini tüm dünya ile paylaşacağız. Dördüncüsü ise şehrimizin tarih ve kültürünü barındıran kültür ve mozaik alanlarında sanat eserlerimizi sergileyeceğiz. Antakya´da ´medeniyetler bahçesi´ teması altında bu dört unsuru birleştireceğiz. İskenderun-Arsuz bölgesine de ‘ülkeler bahçesi´ yani uluslararası dış ticaret merkezimizi kuracağız. Hedefimiz, kaliteli ürünler üreterek ürünlerimizi Hatay içinde satmaktan ziyade dünya pazarında satmak. EXPO´da dünyanın en güzel cennet bahçesi ve gelen insanların yeniden ziyaret etmek isteyeceği bir yer planlıyoruz. Tüm bunları yapmak için EXPO´yu hep birlikte sahiplenmemiz lazım, sadece altı aylık süreçle düşünmemeliyiz. EXPO´yu şehrimizin bütününe yayalım ki şehrimiz kalkınsın. Hatay´da ürettiğimiz, sattığımız ürünün hikâyesi olacak. EXPO ile kendimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Gastronomide de Hatay´ı dünyaya tanıtmanın çabasının yürütüldüğünü ifade eden Çelebi, “EXPO alanında Gastronomi köyü kuruyoruz. Bu hem Türkiye´de hem de Ortadoğu´da bir ilk olacak. Biz de bu köyü 25 dönüm üzerinde yapıyoruz ama farkımız var. Biz de Gastronomi Köyü içerisinde restoranlar, gıda satış noktaları ve mutfak sanatlarının da olacağı bir yer olacak. Sera köylerimiz de kent çiftliklerimizi oluşturacağız' dedi ve Ortadoğu´nun sağlık merkezi olmayı hedeflediklerini ve fizibilite çalışmalarına devam ettiğini de söyledi.
EXPO 2021´in Hatay´a ivme kazandıracağını anlatan HBB Başkanı Savaş da şunları söyledi: 'EXPO 2021, Hatay´ı dünyaya tanıtma konusunda oldukça önemli. Amacımız birleşerek Hatay´ı temsil etmek. Biz, Erzin´den Samandağ´a, Yayladağı´ndan Hassa´ya kadar bütün potansiyelimizi birleşerek bu işin içinde olursak Hatay´ı kimse tutamaz. Hatay´da bizim çok enlerimiz var. 2500 civarında çiçeğimiz var. EXPO 2021 ile Hatay´a özgü ürünlerimizi uluslararası alanda çok güzel bir şekilde tanıtacağız. Bu iş bütün Ortadoğu barışına katkı sağlayacak. Hatay´ı ticaret ve turizm merkezi yapacağız. EXPO alanı 7´den 70´e herkesin gideceği kalıcı bir alan olacak. Hatay´ın lokomotifi olacak. 2021 Botanik EXPO´sunu en iyi şekilde yapabilmek için Hatay´da tarımla uğraşan insanlarımız ile de görüşmeler gerçekleştireceğiz. Hatay´ın tüm dinamikleri kentimizin geleceği için bu işin içerisinde olacak.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29