Antakya’ya 4 prefabrik çarşı

Antakya esnafına Prefabrik Çarşı Projesi ile destek verilecek.

HATAY 8.03.2023 17:54:00 0
Antakya’ya 4 prefabrik çarşı

12. Yüzyıldan bu yana faaliyet gösteren 3,5 kilometre uzunluğundaki ve depremle birlikte kullanılamaz hale gelen Uzun Çarşı, Prefabrik Uzun Çarşı Dayanışma Projesi ile Kuzeytepe’de yapılandırılacak.

Hatay Valiliği 4 noktada yapımı devam eden “Prefabrik Çarşılarda” yer alan 1861 adet, her biri 25 m2 prefabrik için işyeri tahsisi yapılacağını duyurdu. Valilik duyurusunda 4 noktada yapımı devam eden “Prefabrik Çarşılarda” yer alan 1861 adet, her biri 25 m2 prefabrik için işyeri tahsisi yapılacağı belirtildi. Duyuruda Çekmece Bölgesi 325 Adet Prefabrik İşyeri, Honda Kavşağı Kuzeytepe 76 Adet Prefabrik İşyeri (Sadece Gıda Sektörü), Millet Bahçesi 134 Adet Prefabrik İşyeri ile Sevgi Parkı Yanı Defne Halı Saha 36 Adet Prefabrik İşyerinin yeraldığı bildirildi.

Uzun Çarşı esnafının bölgenin yapılanma ve restorasyon süreci bitene kadar işlerine devam edebilmesi amacıyla TURYİD’in üyelerinin bağışları ile oluşturduğu 76 işyerinin Ramazan Bayramı’na kadar esnafa teslim edilmesini hedefliyor.

Uzun Çarşı esnafı ile dayanışmanın ilk adımı olarak planlanan bu girişimde   Koordinatör Vali Ali Arslantaş, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Hataylı üretici Elif Ovalı – Teofarm iş birliği ile TURYİD’i temsilen projenin ilk temaslarını TURYİD Başkan yardımcıları Gamze Cizreli ve  Tayyar Zaimoğlu ve  Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Koralı’nın gerçekleştirdiği belirtildi.

Dayanışma Projesinin bir diğer başlığı ise bölgede üretilen ve yetiştirilen katma değerli gıda ürünlerinin detaylı envanteri çıkarılarak TURYİD restoranları tedarik kanallarına eklenmesi oldu. Projenin online satış kanalları, e- ticaret platformları tarafından da destekleneceği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Antakya’ prefabrik çarşı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19