Antrepo yangınına müdahale sürüyor

Arsuz´a bağlı Nardüzü mahallesinde gümrüklü antrepoda saat 02.00 sıralarında başlayan yangıda karadan ve havadan müdahale devam ediyor.

HATAY 9.06.2022 20:14:57 0
Antrepo yangınına müdahale sürüyor

Arsuz Nardüzü´nde bir antrepoda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Pamuk, kereste ve plastik hammaddesinin depolandığı belirtilen Cansu Antrepolarında çıkan yangının, işyerinin 2. deposuna sıçramasının önü alınırken, yangın söndürme çalışmaları HBB İtfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ve Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle sürdürülüyor. Cansu Antrepo´nun yanı sıra Arsuz Belediye Meclis üyesi Ali Kemal Güçlü´ye ait depo da da hasar meydana geldi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

HBB: Yangın ihbarı 00.58´de

Yangınla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi´nden (HBB) yapılan yazılı açıklamada yangın ihbarının saat 00.58´de yapıldığını bildirildi. Arsuz Nardüzü´ndeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtilen yazılı açıklamada, “Çıkış sebebi bilinmeyen yangın kısa sürede büyüdü. Onlarca yangın söndürme aracı, iş makinesi, su tankeri ve itfaiye eriyle yangına müdahale eden HBB ekiplerine, AFAD ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de destek verdi” denildi.

Bölgede güvenlik önlemi

Çıkış sebebi henüz bilinmeyen ve kısa sürede büyüyen yangının bölgeye yayılmasının önlenmesi ve olası gelişmelerle ilgili bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı.

Yöre sakinlerinin korkulu bekleyişi sürüyor

Öte yandan 2 yıl içinde ikinci kez yangının meydana geldiği mahallede sakinlerin korkulu bekleyişi devam ediyor. Sanayi ve depolama tesislerinin yaşam alanlarıyla içiçe hale gelmesinin endişesini yaşadıklarını belirten yöre sakinleri, yönetimleri gerekli önlemleri ve denetimleri yerine getirmeye davet etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19