AÖF´ten ´ilk kurşun´ sorusu

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, milli mücadelede ilk kurşunun sıkıldığı günün 102. yıl dönümünde; 19 Aralık Cumartesi günü yapılan bir sınavda, ilk kurşun sorusunu öğrencilere yöneltti ancak yanlış cevap şıklar?

GÜNCEL 22.12.2020 17:19:00 0
AÖF´ten ´ilk kurşun´ sorusu

İskenderun/SES

Dörtyollu gazeteci Sedat İskenderoğlu, 'Milli mücadelede ilk kurşunun 19 Arılık 1918 tarihinde Dörtyol´un Karakese köyünde atıldığı 1992 yılında Genel Kurmay Başkanlığınca tescil edilmiştir. 102 yıl önce yaşanmış, 28 yıl önce Genel Kurmay Başkanlığınca teyit edilmiş, 2007 yılından bu güne 13 yıldır yerel bir bayram olarak kutlanan, 2012 yılından bu güne kadar 8 yıldır adına festivaller düzenlenen il k kurşun gerçeği ülkemizin eğitim kurumlarından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından maalesef henüz bilinmemektedir. Talihsiz bir tesadüfle 19 Aralık Cumartesi günü milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 102. yıl dönümünde yapılan sınavda inkılap tarihi soru kitapçığında ´Mondros Mütarekesinden sonra işgallere karşı ilk direnişin başladığı yer aşağılardakinden hangisidir?´ sorusunun cevap seçenekleri şöyle olmuştu: A) Urfa/Şanlıurfa B) Hatay/ İskenderun C) Adana D) Antep/Gaziantep E)Maraş/Kahramanmaraş. Anadolu Üniversitesinin bu tarihi günde yaptığı bu tarihi hata kabul edilebilir değildir. Sorunun iptal edilmesi yönünde ilgili üniversiteye yazılı müracaatımızı yapacağız. Üniversite yönetiminden ve soru kitapçığını hazırlayan heyetten konuya ait kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama ve bir özür bekliyoruz' açıklamasını yaptı.

BTP, sorunun iptalini istedi
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Hatay İl Başkanı Fehmi Uçar da, AÖF sınavıda yaşananan bir skandal olduğunu belirtti ve AÖF´ü bu yanlıştan dönmeye davet etti. Uçar, '19 Aralık 2020 günü yapılan sınavda inkılap tarihi bölümünün 19. sorusunda ´Mondros Mütarekesinden sonra işgallere karşı ilk direnişin başladığı yer aşağılardakinden hangisidir?´ sorusunun cevap seçenekleri arasında Dörtyol yer almamıştır. Tarihî boyunca esareti kabul etmeyen bu milletin emperyalizme karşı başlattığı tam bağımsızlık yolunda ´ilk kurşun´ 19 Aralık 1918 de Dörtyol´da atılmıştır. Bu gerçeği 1992 yılında Genel Kurmay Başkanlığı da tescil etmiştir. Buna rağmen AÖF´nin hazırladığı İnkılap Tarihi 19. soruda cevaplar şıkkında ´Dörtyol´a yer verilmemiştir. Hatay halkı olarak ´ilk kurşun´un Dörtyol´da atılması nedeniyle gurur duyuyoruz. Bu nedenle AÖF´yi yapmış olduğu bu yanlıştan dolayı hatalarını düzeltmeye ve soruyu geçersiz saymaya davet ediyoruz' açıklamasında bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22