'Araç kiralayarak paralar çarçur edildi'

´Cumhur ittifakı´, Dörtyol ve Erzinde seçim bürolarının açılışını yaptı ve adaylarını tanıttı.

GÜNCEL 7.02.2019 11:27:24 0

Akın Bodur/İskenderun

Açılış ve tanıtma ittifak partilerinin Hatay milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP´li İbrahim Güler ile adayları da katıldı.
Dörtyol´daki açılışta konuşan ´Cumhur ittifak´ının Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güler, seçilmesi halinde Hatay ve Dörtyol´da, çamur, çukur, çöp kalmayacağını, belediyecilik hizmetlerinin hakkıyla yapılacağını ifade etti. Dörtyol´da halkının desteğiyle 31Mart sonrası ilçedeki adayları Fadıl Keskin ile birlikte Dörtyol´da rekor kıracaklarını ifade eden Güler, “Bu ikiliye güvenin” dedi ve el ele, omuz omuza çalışarak Hatay´ı ilk dört ayda büyükşehir havasına sokacaklarını savundu.
Güler, şöyle konuştu: 'Memleketin geleceği adına, devletin bekası adına dik duracağız. Biz aynı topraklarda büyüdük, aynı pınarlardan su içtik ve bir cumhur ittifakı oluşturduk. Bunu anlamıyorlar. Bu tabloyu göremiyorlar. Bu tablonun nasıl yaşanabildiğini anlamakta zorluk çekiyorlar. Anlayamıyorlar, anlayamazlar da. Çünkü onlarla aynı pınardan su içmiyoruz. Bu tabloyu çözemiyorlar anlayamıyorlar, anlayamazlar da. Çünkü bunu anlamak, bunu yaşamak, bunu hissetmek ve bunu bilmek için Malazgirt´e Alparslan olmak gerek. İstanbul´da Fatih olup atı denize sürmeden, Kanuni olup şanlı orduları Avrupa ortalarına götürmeden, Sakarya´da şahadeti almadan, Mustafa Kemal olup Samsun´a çıkmadan, Kıbrıs´ta o tankı Beşparmak dağlarına çıkartmadan, Dörtyol´da ilk kurşun olup düşmanın böğrüne saplanmadan, 15 Temmuz´da ellerinde bayrakla tankları çıplak ellerle durdurmadan, anlayamazlar, çözemezler, hissedemezler, hissedemeyecekler ve başaramayacaklar. Cumhur İttifakı, bir rabia´dır ve bir bozkurttur. Biz bu duygularla bu şuurla yaşarız. İş hayatımızda da böyle yaşarız. Öğretmenliği de böyle yaşarız. Çiftçiyken de böyle yaşarız, siyasetimizi de böyle yaparız. Hatay´ın imarını, ihyasını, inşasını, yine bu şuur ve yine bu hislerle yine bu duygularla milletimiz ile beraber yapacağız.'
HBB yönetimini de eleştiren AKP´li Güler, 'Bir türkü tutturmuşlar beş yıl önce ‘büyükşehir olmuşuz engelliyorlar, çalıştırmıyorlar. Meclis çoğunluğu AK Parti´de bu yüzden bize hizmet yapmamıza müsaade etmiyorlar´ diyorlar. Ama millet biliyor. Recep Tayyip Erdoğan dava arkadaşları Devlet Bahçeli´nin dava arkadaşları bu vatan ve bu memleket için yaşayanlar her zaman milletin ve devletin yanında olmuştur. Hatay´ın yanında olmuştur. Yeter ki hizmet gelsin demiştir hiç engel olmamıştır. İnsanlar yollarda sokaklarda yağmurda çizme ile geziyor benim insanım bunu hak etmiyor ben bunu hak etmiyorum. Yağmur tahliye kanalları yapıldı da Dörtyol mu engelledi? Çukur yollar yapıldı da muhtarlar mı engelledi? Sahil yapıldı da birileri kendisinin önünde mi durdu? İskenderun´a battı çıktı yapılınca herhangi bir vatandaş durup da ne yapıyorsunuz diye soran mı oldu? Bugün çiftçilerimizin durumu ortada, beş yıldır soğuk hava deposu yapılmasını bekliyor. Soğuk hava deposunu yaptı da çiftçi, engel mi oldu? Kanalizasyonu yaptı da değerli Dörtyollar engel mi oldu? Engel yok. Biz hep hizmetin yanında durduk' diye konuştu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin iş makinesi araçlarını astronomik rakamlara kiralandığın ve paraların çarçur edildiğini savunan Güler, şöyle konuştu: 'Biz bunu tarihe not düşüyoruz. Bütün bu araçlar kiralık. Biz bu araçları kiralama değil de satın aldığımızda 13 trilyona satın alabiliyoruz. Bu araçlar bizim oluyor. Milletin oluyor. Çünkü o belediye sizlerin milletin, devletin belediyesidir. Kimsenin babasının belediyesi değildir. 13 trilyona satın alınabilen araçlara beş yılda büyükşehirde Hatay halkının cebinden ne kadar ödendi biliyor musunuz? 200 trilyona yakın bir para. Bu 15 katı geçen bir para.'hastane ve işsizlere iş istihdamı istedi. Cumhur ittifakı, , Kumlu, Kırıkhan, Reyhanlı´da da seçim bürolarının açılışını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00