Arama-1 gemi kazası incelemede

İskenderun Körfezi´nde karaya oturan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü´ne ait Arama-1 gemisinin uğradığı kaza ile ilgili inceleme çok yönlü sürdürülüyor.

30.08.2017 10:08:42 0
Arama-1 gemi kazası incelemede

 

20 Ağustos´ta Arsuz Kale köyü mevkisinde karaya oturan Araştırma-1 gemisinin mürettebatı tarafından geçiş güzergahında kayalıkların haritada gözükmediği iddia edilmiş, kazanın bu şekilde meydana geldiği ileri sürülmüştü.
Geminin yarısına kadar suya battığı, kurtarma çalışmalarının devam ettiği ancak kurtarılmasının zor olduğu belirtildi. Kurtarma çalışmaları kapsamında denenen balon yönteminin de başarısızlığa uğraması üzerine İstanbul´dan bir kurtarma ekibinin çalışmayı üstlenmesi bekleniyor.
Geçtiğimiz günlerde Akdeniz´de stok araştırmaları için yaptırılan geminin alt karinadan darbe aldığı, pervanelerinin hasar görmesinden dolayı su alarak yarıya kadar suya battığı bildirilmişti.
Kaza ile ilgili araştırma, denizhaber.com´un haberine göre makine dairesi, gemi kamaraları, laboratuar ve diğer önemli cihazların da su altında kalarak zarara uğradığı gemide, yüksek teknoloji nitelikli iki adet su üstü radarı ile bir adet bin metre derinliği gösteren ekosaunder ve seyir hidrografi haritaları olduğu, buna rağmen geminin karaya oturtulmasıyla devletin milyonlarca zarara uğratıldığı iddiasıyla sürdürülüyor.

3 yıl önce törenle denize indirilmişti
2014 yılında Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 'Arama-1' isimli araştırma ve kontrol gemisi, dönemin bakanı Mehdi Eker´in katıldığı törenle Antalya´da suya indirilmişti.
32 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde bulunan Arama-1 araştırma ve kontrol gemisi, Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet vererek, uluslararası sularda da faaliyet gösterebilecek donanım ve teknolojiye sahip nitelikleriyle balıkçılık sektörünün gelişmesine katkı sağlıyordu. 2013 yılında inşasına başlanan ve yapımı için 6 milyon lira harcanan geminin üstün teknik özellikleri ile Avrupa´da dördüncü, dünyada ise 11´inci sırada yer aldığı belirtildi. Seyir ve donanım özellikleri bakımından üstün özellikler barındıran gemi, stok araştırmalarının yanında osinografik araştırmalar, (denizlerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin incelenmesi) avcılık kontrol ve takip hizmetleri veriyordu.


Anahtar Kelimeler: Arama gemi kazası incelemede

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00