Arama gemisi karaya oturdu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na ait arama tarama gemisi, Cuma günü akşam saatlerinde Arsuz´a bağlı Kale Mahallesi açıklarında kaya parçasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen gemi karaya oturduğu yerde su alarak yan y

21.08.2017 11:59:58 0
Arama gemisi karaya oturdu

 

Alınan bilgilere göre, Antalya´dan Hatay´a balıkçılık arama işlemleri yapmak üzere gelen ´Arama 1' isimli gemi denizde kara parçasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle su almaya başlayan gemi içerisindeki mürettabat durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri gemi içerisindeki 7 personeli tahliye etti. Daha sonra akıntıyla karaya sürüklenen gemi burada karaya oturduğu yerde su alarak yan yattı.
Olay yerindeki görgü tanıklarından İhsan Öztürk, gemicilerin denizdeki kayayı fark etmeyip çarptığını söyledi. Çarpmanın etkisiyle pervane kısmı kırılan geminin su almaya başladığını belirten Öztürk, daha sonra karaya sürüklendiğini anlattı.
Diğer bir görgü tanığı Mevlüt Öztürk ise karaya bir kilometre mesafede kayaya çarptığını ifade etti. Sabaha karşı geminin karaya vurduğunu aktaran Öztürk, gemi içerisindeki suların 4 motor yardımıyla tahliye edilmeye çalışıldığını kaydetti.
Geminin karaya vurduğu yerde sahil güvenlik ve römorkörlerin açıkta bekledikleri görüldü. Gemiyi merak eden vatandaşların da deniz kıyısına geldikleri gözlemlendi
2014 yılında dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından düzenlenen törenle suya indirilen, 18 personel taşıma kapasitede son sistem donanımlı gemi, 6 milyon liraya mal olmuştu.

 


Anahtar Kelimeler: Arama gemisi karaya oturdu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04