'Arap alevilerinden özür dilenmeli'

Bölgemizdee de ağırlıklı yaşayan ve Arap Alevilere yönelik 12. sınıf kitabındaki ifadelere tepki sürüyor.

EĞITIM 7.10.2017 09:52:35 0

Akın Bodur/İskenderun
12. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında yere alan ve bölgemizde de yaşayan nusayrilere yönelik ifadelere tepki geldi. EHDAV Başkanı Ali Yeral, kitaptaki ifadelere yönelik tepkisini, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yaptıkları basın açıklamasıyla belirtti. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da dün parlamentoda basın toplantısı düzenledi ve yaklaşımı kınadı. Milletvekili Dudu, 'Vatandaşın cebine uzanarak değil, çocuklarımızın beynine bilimsel eğitimle ulaşarak ülkeyi kalkındırabilirsiniz' dedi.

TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, 'eğitimi tamamen dinsel temele oturtarak, bilimsel, çağdaş unsurları ortadan kaldırmaya, mezhepçi zihniyetini eğitimde de egemen kılmaya çalıştığını' söylediğini belirten milletvekili Dudu, bilimsel dünyada artık tartışması bile olmayan evrim teorisinin müfredattan çıkarılmasının, Atatürkçülüğün ders kitaplarından ayıklanmasının, biyoloji ders saatlerinin azaltılmasının, cihat öğretisinin din dersine alınmasının, bu anlayışın en önemli adımları olduğunu savundu. Sayısız kez değiştirilen sınavlardan dolayı veli, öğretmen ve öğrencilerin yorgun düştüğünü anlatan Dudu, TEOG´un bir gecede kaldırıldığını, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın halen yeni sistemin ne olduğunu açıklayamadığını ifade etti.

Dudu, 'Bütün ülke, eğitim sistemi tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak sözlere bırakılmaz. Ortak akıl yerine, tek kişinin aklı ülkeyi yönetemez. Nitekim sonuçları, acıklı halimiz ortada. Vatandaşın cebine uzanarak değil, çocuklarımızın beynine bilimsel eğitimle ulaşarak ülkeyi kalkındırabilir, savunma sanayinde belli bir yere gelebilirsiniz. Eğitimde sürekli gericiliği esas alan Milli Eğitim Bakanlığı, hepimizin geleceğini bombalıyor. Mezhepçi anlayışla toplumsal barışımızı dinamitliyor. 12. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında ´Nusayrilik´ adı altında bir başlık açılmış, Arap Alevilerini İslam dışı gösteren ifadelere yer verilmiştir. Bakanlık, bu skandal kitabı hemen toplatmalı ve Arap Alevilerinden özür dilemelidir' dedi.

Yeral da, 'MEB´nın bu yıl 12. sınıflara dağıtmış olduğu skandal Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında, ´Nusayrilik´ adı altında biz Arap Alevilerine yaptığı çirkin yakıştırma, ötekileştirme ve hakaret' olarak niteledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00