´Arazi toplulaştırma´ önergeyle soruldu

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ilde yıllardır bitirilemeyen ve yılan hikâyesine dönen arazi toplulaştırma çalışmalarının akıbetini Meclis gündemine taşıdı.

GÜNCEL 22.08.2019 12:22:15 0
´Arazi toplulaştırma´ önergeyle soruldu

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istediği önergesinde, sonuçlandırılmayan toplulaştırma çalışmaları nedeniyle tapulu arazisi üzerinde tasarrufta bulunamayan çiftçinin, üreticinin sesini parlamentoya yansıtmaya çalıştı.

'Arazi sahipleri ağaç bile dikemez hale geldi'
Hatay´da yıllardır süren arazi toplulaştırma çalışmaları nedeniyle arazi sahibinin ağaç dahi dikemediğini belirten Güzelmansur, önergesinde 'Bir yandan çalışmaların yıllardır neticelendirilmemesi diğer yandan da uygulamada yaşanan sorunlar arazi toplulaştırması bazı çiftçiler ve arazi sahipleri açısından yarardan çok zarar getirmesine yol açıyor. Hatay´da da arazi toplulaştırma işlemlerinin yıllardır tamamlanmaması çiftçinin arazisi üzerinde uzun vadeli planlar ve yatırımlar yapamamasına neden oluyor' ifadesine yer verdi.

Bakana hangi soruları yöneltti?
Milletvekili Güzelmansur, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli´ye Hatay´da, arazi toplulaştırma çalışmasının yıllardır sonuçlandırılmamasının nedenini öğrenmeye çalıştığı önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Hatay´da kaç proje kapsamında, kaç yerleşim biriminde, kaç hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülmektedir? Bunların ilçeler bazındaki detayları nedir? Arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlandığı arazi büyüklüğü ilçeler bazında ne kadardır? Hatay´daki arazi toplulaştırma işlemlerine bugüne kadar kaç hak sahibi itiraz etmiştir? Bu itirazlardan kaçı düzeltilmiştir? Hatay´daki arazi toplulaştırma çalışmalarında yaşanan ihtilaflar nedeniyle yargıya intikal eden vaka sayısı nedir? Bunlardan kaçı Bakanlık aleyhine sonuçlanmıştır? Arazi toplulaştırması çalışmalarının gerek uygulamada yarattığı adaletsizliklerin gerekse tamamlanamaması nedeniyle oluşan mağduriyetlerin önlenmesi için planlanan/yürütülen çalışmalar nelerdir?'

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00