Arçelik’ten Hatay’a çağrı merkezi

Arçelik tarafından kurulan çağrı merkezinde Hataylı depremzedeler görev alacak.

HATAY 3.05.2023 12:01:00 0
Arçelik’ten Hatay’a çağrı merkezi

6 Şubat’tan itibaren Hatay’daki yaraları sarmak amacıyla birçok önemli çalışmanın altına imza atan Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere iş imkânı sağlamak amacıyla iş birliklerini sürdürüyor.

Arçelik, depremden etkilenen yurttaşlara iş imkânı sağlamak üzere Hatay’da büyükşehir Belediyesinin sağladığı eğitim merkezinde bir çağrı merkezi kurdu. Projede Hatay’ın çeşitli bölgelerinde çadır kentte yaşayan depremzedeler istihdam edilecek. Çağrı merkezinde 50 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Hatay’ın oldukça zor bir süreçten geçtiğini fakat yeniden el birliği ile şehri yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade eden HBB  Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay’da 6 Şubat’ta acı bir tablo ile uyandık. 6 Şubat’tan bugüne yaklaşık 90 gün geçti. Birçok yaramızı sarmaya devam ediyoruz. Birçok yıkılan, dökülen ve can kaybına uğradığımız ilçelerimizde hep eskiye dönmek istiyoruz. Eskiye dönmek içinde sadece insanları buraya getirmek yetmez. Çocuklarımıza eğitim yeri lazım. İnsanlarımıza çalışacak yer lazım. Arçelik bizim imdadımıza yetişti. Arçelik iletişim merkezi ilk defa açıyoruz. 50 tane gencimiz burada Arçelik kendi evladı olarak çalışacaklar. Yani Arçelik şirketinde insanlar nasıl çalışıyorsa, hangi haklara sahiplerse, hangi hizmetleri yapıyorlarsa, bunların aynısını 50 tane arkadaşımız yapacaklar. EXPO alanında iletişim merkezinde eğitime başladılar. İnşallah diğer şirketlerimiz de yavaş yavaş Hatay’a sahip çıkmaya başlayacak” dedi.

“Temel ihtiyaçların yanında iş olarakları da sunulmalı”

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de çağrı merkezinin faaliyete geçmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yaşadıkları illerde yeni iş imkanları sağlanması kritik önem taşıyor. Hatay’da kurduğumuz çağrı merkezinde tamamı çadır kentlerde yaşamanı sürdüren 50 vatandaşımız istihdam edilecek. Bölgede geleceğe dair umutları yeşertmek ve kalıcı bir çözüme katkı sağlamak için barınma, eğitim, hijyen ve gıda gibi en temel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra, iş imkanları sunulması gerekiyor.”


Anahtar Kelimeler: Arçelik’ Hatay’ çağrı merkezi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19