Arıkan, ödülünü aldı

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yerel medya özendirme yarışması bu yıl 15 Temmuz demokrasi şehidi gazeteci Mustafa Cambaz adına düzenlendi.

17.07.2017 11:41:04 0
Arıkan, ödülünü aldı

Burak Milli/İskenderun

Ankara Rixos Otel´de düzenlenen ve yurt dışında da çok sayıda gazetecinin davetli olduğu törende gazetemiz sayfa editörü Berkay Arıkan da ´Süper Ay Gözlemlendi´ başlıklı fotoğrafıyla üçüncülük ödülünü BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca´dan aldı.
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yerel medyanın önemine değindi.
Yerel medyanın milletle içiçe olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
'Şehrimizde, ilçede, caddede, sokakta, her yerde siz varsınız. O yakınlık içerisinde toplumun gerçekleriyle bire bir temastasınız. Sizler yerelin ruhunu yansıtıyorsunuz. Siyasette yereli ihmal eden asla başarılı olamaz. Basında da bu böyledir. Mahallinde olanı ıskalayan bir basın, ideal bir basın olarak görülemez. Onun için yerel basına güveniyoruz. Fedakârca yaptığınız işleri takdir ediyoruz.'
Türkiye´de ne olup bittiğini, ne yaşandığını anlamak için yerel medyaya büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Yıldırım, yerel medya kuruluşlarının sayı ve etkinliklerinin giderek arttığını, bunun da ülke, demokrasi ve gelecek için ümit verici olduğunu belirtti.
Yıldırım, hükümet olarak güçlü demokrasi için yerelleşme adına, yerel medyanın güçlenmesi için gerekli çalışmayı geçmişte yaptıklarını hatırlatarak, bundan sonra da yapacaklarını kaydetti.
Yarışmada, Yerel Haber, Köşe Yazısı, Mizanpaj, Araştırma, Röportaj, Haber Fotoğrafı, Televizyon Haberi, Radyo Haber Programı, Yerel İnternet Haber Sitesi ve Yerel İnternet Haberi alanlarında ilk 3´e giren çalışmalar ve 15 Temmuz´u En İyi Anlatan Fotoğraf dalında Mustafa Cambaz özel ödülü ile toplam 31 ödül verildi.

Ödüller, şöyle sıralandı:
15 Temmuz Mustafa Cambaz Özel Ödülü´ne layık görülen Kadir Dede´ye de ödülü Başbakan Yıldırım tarafından verildi.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, araştırma dalında ödül almaya hak kazanan üçüncü Burhan Karaduman ikinci Esra Köksal´a ödüllerini verdi.
BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, BYEGM özel ödülünü Murat Eğridağ´a verdi. Ayrıca haber fotoğrafı kategorisi üçüncüsü Berkay Arıkan´a ve ikincisi Bünyamin Gültekin´e de ödüllerini Akarca verdi.
Yerel haber dalında üçüncülük elde eden Burhan Karaaduman ve Ferdi Durdu ile ikinci olan Zerrin Somuncu´ya AK Parti Genel Başkanı Öznur Çalık tarafından ödülleri verildi.
Televizyon haberi dalında üçüncülük kazanan Rasim Kılıç ve Engin Kale ile ikinci Fatih Çelik´e ödüllerini BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu verdi.
Röportaj dalında da üçüncülüğü kazanan Burcu Dere ve Mustafa Özdemir´e BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan ödüllerini takdim etti.
Radyo haber programı dalında düzenlenen yarışmada da üçüncü olan Meltem Dudu Çınar ve ikinciliği kazanan Uğur Çınar´a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ödül verdi.
Mizanpaj dalında üçüncü Eren Aşkar ve ikinci Samet Özünal da ödüllerini Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu´nun elinden aldı.
Köşe yazısı kategorisinde üçüncü Derya Uğural ve ikinci Abdulmurat Kuşçubaşı´na da Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Saim İlçioğlu ödül verdi.
İnternet haber dalındaki üçüncü Sedat Kurt, ikinci Hacı Murat Okutmuş´a ödüllerini Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay sundu.
İnternet haber sitesi dalında üçüncü Murat Esentekin ve ikinci Mesut Turan da ödüllerini Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç´un elinden aldı.
Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sonra erdi.


Anahtar Kelimeler: Arıkan ödülünü aldı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23